Dít oer-Hollandse recept wordt online het meest opgezocht

Deel dit artikel:

Online bárst het van de lekkere en makkelijke recepten. Hierdoor kan zelfs de leek die nog geen ei kan bakken een keukenprins(es) zijn! Déze gerechten worden online het meest gezocht.

We maken  gretig gebruik van de gigantische recepten-database op het wereldwijde web. Maar naar welk gerecht zoeken we eigenlijk het meest?

Hachee

Startpagina.nl heeft ontdekt dat we in Nederland massaal speuren naar het recept voor hachee. Traditionele hachee maak je met rundvlees, boter, bouillon, ui, bloem, laurierblaadjes, azijn en kruidnagels. Een vrij eenvoudig gerecht zou je denken, maar we hebben kennelijk toch een geheugensteuntje nodig. “Familietradities raken in de vergetelheid,” verklaart tv-kok Danny Jansen tegenover AD. “Dan zoeken we online hoe het ook alweer moet. Hachee is zo’n oer-Hollands recept.”

Courgette

Ook geliefd zijn recepten voor pompoensoep (nummer 2 in de ranglijst). Daarnaast scoort courgette hoog met recepten voor courgettesoep en gevulde courgette (nummer 3).

Familierecept

Iedereen heeft zo z’n eigen manier van gerechten bereiden en ‘brouwt’ daarmee als het ware een eigen recept. Familierecepten moet je veiligstellen,” drukt Jansen ons op het hart. “Schrijf ze op. Of ga naast je moeder/vader staan als je lievelingsgerecht wordt bereid en leg op film vast hoe het wordt gemaakt.”

Bron | AD
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.