Lekker en gezond: zó maak je deze avocadocheesecake

Deel dit artikel:

Hét ingrediënt van dit moment? Avocado! Rijk aan vitamines en mineralen, heerlijk romig en veelzijdiger dan je denkt. Een ode aan de avocado in dit recept.

Avocadocheese
cake

Dit heb je nodig
(14-16 puntjes)

Voor de bodem:

  • 200 g dadels zonder pit
  • 150 g pecannoten + extra om te garneren
  • 50 g 
geraspte kokos + extra om te garneren
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • vruchtvlees van 4 avocado’s
  • sap van 4 
limoenen
  • 1 tl geraspte limoenschil + extra om te garneren
  • 200 g roomkaas
  • 200 g honing + extra om te bedruppelen
  • 150 ml kokosolie, gesmolten

Extra nodig: springvorm van 24 cm Ø

Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Maal voor de bodem de dadels met de noten, de geraspte kokos en het zout fijn in een blender. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm, duw goed aan met de bolle kant van een lepel en zet minimaal 30 min. in de koelkast. 
Pureer voor de vulling de avocado’s met het limoensap en de -rasp, de roomkaas, de honing, de kokosolie en een snuf zout tot een romig mengsel. Giet het mengsel in de bakvorm, dek af met 
plasticfolie en zet minimaal 
4 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring. Bestrooi met de extra geraspte kokos, limoenrasp en noten. Bedruppel met de extra honing en serveer 
direct.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 5 uur koeltijd

Productie | Colette Beyne
Fotografie | House of pictures, Wout hendrickx

Dit recept is afkomstig uit Margriet 2018-18. Bestel deze editie na via magazine.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.