Met deze tip van chef-koks wordt je pasta nóg lekkerder

Deel dit artikel:

Hoewel een bordje pasta nooit verkeerd is, lijkt het in restaurants toch altijd nét iets lekkerder te smaken dan bij jou thuis. Hoe doen ze dat toch? Professionele koks geven eindelijk antwoord.

Nu kun jij iedereen vanavond thuis verrassen met een sterrenwaardige maaltijd.

Geheim ingrediënt

Het geheim zit ‘m in het pastawater. Grote kans dat jij dit altijd zonder nadenken door de gootsteen spoelt. Grote fout! Het kookvocht is namelijk het geheime ingrediënt dat je bord spaghetti een stuk romiger en smaakvoller maakt.

Gebonden saus

Het zetmeel dat tijdens het koken van pasta vrijkomt, mengt zich met het kookwater. Hierdoor ontstaat er een zetmeelrijke vloeistof. En zoals je misschien al wist, helpt zetmeel om ingrediënten met elkaar te binden. Wanneer je het pastawater toevoegt aan je pasta, zal er een meer gebonden saus ontstaan, én een lekkerdere smaak.

In zout koken

Die smaak, die komt van het zout waarin je het Italiaanse deegwaren kookt. Veel mensen vergeten dat pasta in zout gekookt moet worden, en dat is zonde. Dat geeft namelijk een veel betere smaak dan wanneer je het zout achteraf door het gerecht mengt. En het gaat hier niet om een snufje zout, maar een grote hoeveelheid. Voeg ongeveer één eetlepel zout toe aan een middelgrote pan water. Wees niet bang dat je eten te zout zal worden, want een groot deel lost gewoon op in het water.

Zo werkt het

En dat water kun je dus later weer goed gebruiken om de structuur nóg lekkerder te maken. Houd na het koken van je pasta een kopje kookwater apart, en giet de rest van de pasta af. Meng nu de saus door je pasta en voeg een lepel of twee van het kookwater toe. Roer dit alles voorzichtig door elkaar en serveer de pasta met een aantal druppels olijfolie en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock

Alles weten over een gezonde en gevarieerde voeding, met 54 lekkere recepten? Je vindt het in de Margriet Lekker Eten special die je hier kunt bestellen.