Satéprikker in je cake om te zien of deze gaar is? Welnee! Dit is veel handiger!

Deel dit artikel:

Prik jij ook altijd met een satéprikker in een cake om te zien of jouw baksel al klaar is of nog even langer moet bakken? Volgens deze patissier is dat niet de handigste manier om een cake op gaarheid te controleren. Dit wel.

Dé manier om je cake te controleren op gaarheid

Patissier Jeroen Goossens geeft op de site van tv-programma Heel Holland Bakt een paar gouden tips voor mooie baksels. Dit is alvast een heel handige: een cake controleer je dus niet met een houten satéprikker op gaarheid. De prikker is namelijk rond, waardoor het beslag er sneller af valt. Daarbij heeft het houten stokje dezelfde kleur als jouw cake.

Waar je het wel mee kunt doen? Gebruik een mes. Dat heeft namelijk een platter oppervlak, waar je het beslag beter op ziet. Volgens de patissier kun je ook een roestvrijstalen schroef gebruiken, omdat het beslag daar in blijft hangen. Als je die laatste gebruikt, is het slim om de schroef er schuin in en uit te steken en dat vooral voorzichtig en rustig te doen.

Deze blogger heeft ook een paar handige tips voor je:

Meer gouden tips voor je baksels

Plak cake saai? Zó niet meer
Perfecte chocoladecake? Voeg dit toe!
Dit onverwachte ingrediënt maakt je appeltaart nóg lekkerder!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief