Recept van Jamie Oliver: supermals rundvlees met mosterd

Deel dit artikel:

Dit heerlijke recept voor supermals rundvlees is van Jamie Oliver. In zijn nieuwste boek 5 ingrediënten vind je de lekkerste gerechten, die ook nog eens snel en gemakkelijk te maken zijn. Dat wordt smullen!

Dit heb je nodig

(voor zes personen)

  • 900 g runderschenkel, zonder bot (vraag het bot er wel apart bij)
  • 500 g worteltjes
  • 2 uien
  • 120 ml worcestersaus
  • 2 volle tl grove mosterd

Zo maak je het

Verwarm de oven voor tot 160 °C (gasovenstand 3). Zet een grote braadpan en een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Snijd de runderschenkel in blokjes van 5 cm, schep ze om met een flinke snuf zeezout en zwarte peper en bak ze samen met het bot 8 minuten in de droge koekenpan.

Was de worteltjes, maak ze schoon, snijd ze in stukjes van 5 cm en doe ze met 1 eetlepel olijfolie in de braadpan. Pel de uien, snijd ze in kwarten, trek de laagjes los en strooi ze al roerend bij de worteltjes in de pan. Doe de blokjes vlees wanneer ze mooi bruin zijn in de braadpan, roer de worcestersaus en mosterd erdoor en giet er 800 ml kokend water uit de ketel bij.

Leg een deksel op de pan en zet die 4 uur in de oven, of tot het vlees supermals is. Maak de stoof zo nodig aan met een scheutje water. Proef, voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe en schep de kommen vol.

Bereiding: 8 minuten voorbereiden, 4 uur in de oven.

Foto recept | © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2017
Foto Jamie | © Paul Stuart, 2017

Over het boek

Dit recept komt uit het boek 5 ingredienten, snel & simpel koken van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers). Het kookboek kost € 29,99 en kun je hier bestellen.

Lees ook

Bekijk ook

Zo krijg je een avocado in tien minuten rijp.

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.