Dit is het lekkerste toetje dat je ooit hebt gegeten

Deel dit artikel:

Snel te maken, niet moeilijk en om je vingers bij af te likken, want o wat is dit toetje lekker!

Banoffee in een glaasje

Er gaat niets boven een heerlijk toetje. En zo nu en dan mag je jezelf daar best een keer mee verwennen, toch? De meiden van het blog HappieStekkie weten precies hoe je dat aanpakt. Ze bedachten dit simpele maar o zo lekkere dessert dat is geïnspireerd op de Britse banoffee pie, een heerlijke taart met onder andere banaan, caramel en slagroom. Een eenvoudig en snel recept, gewoon in een glaasje. De basis kun je al maken voordat je je diner op tafel zet, maar het is wel lekker om de caramelsaus toe te voegen nét voordat je het toetje serveert.

Dit heb je nodig voor dit heerlijke banoffee-toetje

Voor vier personen

De ingrediënten voor de basis:

  • 2 bananen
  • 250 ml vanillevla
  • bastognekoeken (hoeveelheid naar wens )
  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • 2 el suiker

En voor de caramelsaus:

  • 200 g suiker
  • 75 ml water
  • 125 ml slagroom (alvast een beetje voorverwarmd)
  • 2 el roomboter

Zo maak je het

Snijd een banaan in plakjes voor de garnering. Prak de andere banaan fijn en meng die door de vanillevla. Verkruimel de bastognekoeken en bedek de bodem ermee. Halveer de vanillevla en schep het eerste laagje in de glaasjes. Klop de slagroom met de suiker op, halveer, en schep een laagje op het laagje vanillevla. Voeg weer een laag bastognekoeken toe, gevolgd door een laag vanillevla en een laag slagroom.

En dan komt eigenlijk het moeilijkste van dit dessert: de caramelsaus. Doe het water en de suiker in een hoge pan en breng dit langzaam aan de kook. Belangrijk is dat je niet roert tijdens het aan de kook brengen, want dan gaat het proces niet goed. Laat het zachtjes doorkoken tot je een mooie caramelkleur hebt en haal dan de pan van het vuur. Kook het niet te lang, want dan krijgt de saus een ‘verbrande’ smaak.

Giet vervolgens de warme slagroom bij het suikermengsel en roer goed door. Voeg als laatste de boter toe en bind het geheel tot een mooie saus. Garneer het geheel met de schijfjes banaan en wat koekkruimels, en klaar is je fijne banoffee-toetje!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.