Met dit onverwachte ingrediënt bak je de lekkerste pannenkoeken

Deel dit artikel:

Pannenkoeken bakken met een kant-en-klaar beslag uit de supermarkt is handig en snel. Maar of het er ook lekkerder op wordt? 

Nee, wij geloven dat je nog het best zélf het pannenkoekenbeslag kunt maken. En met een best wel onverwacht ingrediënt kun je je pannenkoeken nóg lekkerder maken.

Geen gewone melk, maar…

Om zelf pannenkoekenbeslag te maken, heb je melk, eieren, bloem en wat zout nodig. Toch? Nou, wissel die melk eens in voor karnemelk. “Het zuur uit karnemelk zorgt voor de meest luchtige pannenkoeken,” weet Susan Westmoreland, culinair directeur bij Good Housekeeping Institute. Ook doe je er volgens haar goed aan om twee theelepels bloem minder dan normaal toe te voegen aan je beslag. “Voeg een halve theelepel baksoda toe.”

Luchtige pannenkoeken

Ook deelt ze haar gouden tip om pannenkoeken zo luchtig mogelijk te maken: mix eerst de droge met de droge ingrediënten en de natte met de natte ingrediënten.  Dus: in de ene kom de bloem met zout, soda en/of suiker, en in de andere kom de eieren met (karne)melk en boter. Vervolgens schenk je de natte ingrediënten in de kom van de droge ingrediënten. Roer het even goed door, maar ga niet oneindig door totdat alle klonten eruit zijn. “Die lossen vanzelf op,” belooft Susan.

Pannenkoeken zonder eieren

Wil je pannenkoeken bakken zonder eieren? Voeg dan een halve theelepel extra baksoda toe. Voeg eventueel wat extra melk toe om het mengsel vloeibaar genoeg te krijgen.

Pannenkoeken zonder melk

En óf je pannenkoeken zonder melk kunt maken. Je kunt gaan voor een plantaardige vervanger in de vorm van soja- of havermelk. Maar wist je dat zelfs water, of bij wijze van spreken koffie of sap de basis van je pannenkoek kan zijn? Het is wel belangrijk dat je dan een stuk minder ervan gebruikt, omdat het mengsel anders te waterig wordt.

Enfin: de volgende keer dat je pannenkoeken gaat bakken, wil je het dus misschien met karnemelk in plaats van gewone melk doen. Proberen kan geen kwaad, toch? Smullen maar!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Good Housekeeping
Beeld | iStock