Hmm! Heerlijk recept uit Het Margriet Kookboek: chocolade-notentaart

Deel dit artikel:

In de Moeder aller Kookboeken, Hét Margriet Kookboek, staan alle basisrecepten die je nodig hebt in de keuken. Op 21 maart verscheen alweer de 23ste druk. Deze heerlijke chocolade-notentaart is favoriet van Inge Truijens (manager mode, beauty & lifestyle). 

Dit heb je nodig

voor de cakes

  • 175 g gepelde hazelnoten
  • 375 g zelfrijzend meel
  • 250 g zachte boter
  • 225 g suiker
  • 6 eieren (M)
  • 60 g cacaopoeder
  • 1 ½ el melk

voor de roomvulling en de garnering

  • ¼ l slagroom
  • 50 g suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • geraspte schil van 1 biologische sinaasappel

voor de ganache

  • 225 ml slagroom
  • 200 g pure 
chocolade
  • 25 g boter, in vlokken

extra nodig: 3 ronde taartvormen van 20 cm Ø, ingevet

Zo maak je deze lekkere taart

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C (gewone elektrische stand).
  2. Rooster voor de cakes de hazelnoten in een droge koekenpan en hak 125 g fijn. Houd de rest apart voor de garnering.
  3. Zeef het bakmeel en roer de boter, suiker, eieren en gehakte noten erdoorheen.
  4. Klop het cacaopoeder los met de melk en roer door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de drie vormen en bak de cakes in 30-40 min. gaar. Laat afkoelen op een rooster.
  6. Klop intussen voor de roomvulling de slagroom met de suiker, vanillesuiker en klopfix stijf.
  7. Breng voor de ganache de slagroom tegen de kook aan.
  8. Doe de chocoladestukjes in een kom en roer de room erbij. Blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten en roer de boter erdoor. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  9. Bestrijk een afgekoelde cake met driekwart van de ganache en leg er een tweede bovenop. Verdeel driekwart van de slagroom erover en dek af met de derde cake.
  10. Verwarm de rest van de ganache tot deze bijna vloeibaar is, lepel hem over de taart en laat drogen.
  11. Garneer de taart met de rest van de slagroom, de sinaasappelrasp en de achtergehouden, deels grof gehakte, noten.

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 40 min. oventijd + afkoelen.

Eet smakelijk!

Productie | Colette Beyne
Styling | Cindy Berg
Fotografie | Maarten van der Wal
Bereiding: Yvonne Jimmink

Het kookboek

Al 75 jaar is Hét Margriet Kookboek hét basiskookboek. Het geeft duidelijk antwoord op vragen als: hoe kook je aardappelen, hoe maak je boontjes en hoe bak je een appeltaart? Daarnaast biedt het volop praktische informatie over groenten, kruiden en specerijen, wijnen, keukengereedschap en meer. Met ruim duizend recepten uit onder andere de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken 
is er keuze genoeg voor doordeweekse gerechten én feestelijke maaltijden. Van bouillons 
en soepen, sauzen, eieren, kaas, vis, schaal- en schelpdieren, vlees, groenten en salades tot aardappelen, granen, pasta en rijst, desserts, gebak en brood. Hét Margriet Kookboek bevat onmisbare kennis voor zowel de beginner als de ervaren thuiskok en past perfect in elke keuken. € 19,99. Hier bestel je ‘m.

Ook leuk en interessant om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op