Perfect voor een Halloweenfeestje: met dit recept maak je een red velvet taart in stijl

Deel dit artikel:

Traditioneel wordt Halloween voornamelijk in de Verenigde Staten, Ierland en Canada gevierd. Maar het griezelfestijn komt steeds meer overwaaien naar Nederland en andere Europese landen. Geef jij dit weekend een themafeest en wil je – op een lekkere manier – je gasten de stuipen op het lijf jagen? Met deze red velvet taart verras je ze hoe dan ook.

Dit is de ultieme traktatie. Ook als je geen Halloween viert, maar wél zin hebt om de keuken in te duiken en iets angstaanjagends lekkers op tafel te zetten. Dat wordt een feestje…

Ingrediënten voor de red velvet taart

  • 1 reep Hands Off My Chocolate – red velvet
  • 260 g witte suiker
  • 200 g gezeefde bloem
  • 180 ml karnemelk
  • 100 g ongezouten boter
  • 3 middelgrote eieren
  • 20 g cacaopoeder (ongezoet)
  • 3 eetlepels vloeibare rode kleurstof
  • 2 theelepels witte gedestilleerde azijn
  • 2 theelepels baking soda
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Ingrediënten voor roomkaasglazuur & decoratie

  • 180 g boter (ongezouten)
  • 180 g poedersuiker
  • 400 g (harde) roomkaas
  • 1 theelepel vanille-extract of merg van 1 vanillestokje
  • witte fondant en eetbare lijm
  • bosbessensiroop

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Zet een springvorm (van 20 of 22 cm) klaar en vet ’m in. Dat kan het best met een bakspray of gesmolten boter/olie en een kwastje. Om de taart beter los te kunnen krijgen na het bakken is het handig om tussen de bodem en bakrand van de vorm bakpapier te doen.
  3. Meng bloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder in een grote kom.
  4. Klop de boter (op kamertemperatuur) los en luchtig met een mixer. Vergeet niet de randen met een spatel goed af te schrapen. De boter is ‘klaar’ wanneer hij wit van kleur is en zacht aanvoelt. Voeg hier de suiker aan toe en mix dat samen tot een luchtig geheel.
  5. Voeg de eieren toe aan het boter-suikermengsel en mix het tot een egale massa. Meng hier het vanille-extract door.
  6. Voeg de kleurstof en karnemelk samen in een maatbeker.
  7. Zet de mixer op lage snelheid en houd ’m in de kom met het botermengsel. Voeg eerst een deel van het bloemmengsel toe, hierna de karnemelk en vervolgens het overige deel van de droge ingrediënten. Ook hierbij is het belangrijk om de randen van de kom met een spatel af te schrapen.
  8. Doe azijn en baking soda in een klein kopje, laat het bruisen en voeg het snel toe aan de rest. Mix enkele seconden tot het papje goed is opgenomen. Dit zorgt straks voor een fluweelzachte structuur van de taart.
  9. Giet het beslag in de ingevette springvorm en bak 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen als hij uit de oven komt.
  10. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de taart tot hij gelijk en vlak is. Het overgebleven stukje cake kun je verkruimelen in een keukenmachine of in kleine stukjes snijden en tot slot als decoratie over de taart strooien.
  11. Snijd de taart horizontaal doormidden in twee gelijke plakken.

Bereiding roomkaasglazuur

  1. Klop de roomboter (op kamertemperatuur) samen met de poedersuiker op de hoogste stand van de mixer tot een luchtig geheel.
  2. Als de massa luchtig is, voeg je (met de mixer op lage snelheid) beetje voor beetje de roomkaas toe. Doe de vanille erbij en mix tot een egaal geheel.
  3. Pak de onderste plak van de taart erbij en smeer hier een derde van het roomkaasglazuur op. Leg de tweede plak cake erop en smeer de rest van het glazuur erover en eromheen.

Bereiding decoratie

  1. Vorm de witte fondant tot botten en bespetter die met bosbessensiroop voor een bloederig effect.
  2. Smelt de reep (bewaar een paar stukjes) en verdeel de gesmolten chocolade over de taart.
  3. Mix de overgebleven cakekruimels met de bewaarde stukjes chocolade en versier hiermee de bovenkant van de taart.
  4. Plak de botten aan de zijkant van de taart met de eetbare lijm.
  5. Druppel nog wat extra bosbessensiroop over de botten en eventueel over de taart voor een nóg bloederiger effect.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron & beeld | Hands Off My Chocolate