Gezond en lekker: clafoutis met kweeperen

Deel dit artikel:

Vanavond een origineel toetje op tafel toveren? Lees dit lekkere én gezonde recept met peer dan even door…

Dit groene fruit is trouwens niet alleen erg lekker, ze verkleinen ook nog eens de kans op  hart- en vaatziekten.

De ingrediënten voor 4 personen:

• 15 min. + 30 min. in de oven
• 4 kweeperen
• 150 g boter • 4 eieren • 1 eidooier
• 250 g kristalsuiker + extra voor het suikerwater
• 150 g patisseriebloem
• 250 ml room •
6 druppels vanille-essence
• 2 el vloeibare honing
• poedersuiker
• 4 ovenschaaltjes

Zo maak je de clafoutis met kweeperen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een ovenschaal in.
  3. Schil de peren. Zet ze onder in water, voeg er evenveel suiker aan toe en kook de peren gaar.
  4. Smelt de boter op een zacht vuurtje. Klop de eieren en de dooier samen met de kristalsuiker in 10 minuten tot een wit schuimig mengsel.
  5. Voeg er de bloem en de gesmolten boter aan toe en blijf luchtig kloppen. Voeg ten slotte de room en de vanille-essence toe.
  6.  Giet het mengsel in 4 ingevette ovenschaaltjes, zet in elk schaaltje een peer.
  7. Bak de clafoutis 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen, besprenkel met honing en strooi er wat poedersuiker over.

Bereidingstijd +- 1 uur + 30 min. oventijd.

Recepten en styling: Ilse D’Hooge
Fotografie: Diane Hendrikx

Eet smakelijk!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.