Gepofte zoete aardappelen met pittige vulling en gefrituurde boerenkool

Deel dit artikel:

De zoete aardappel is, anders dan zijn naam doet vermoeden, een knolgroente. Serveer hem eens gepoft met een pittige vulling met hummus, twee soorten pepers en gefrituurde boerenkool.

Dit heb je nodig voor dit lekkere winters recept.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote zoete aardappelen van gelijke grootte
  • extra vergine olijfolie
  • voor de vulling
  • paar hele boerenkoolbladeren
  • ± 200 hummus naturel
  • 1-2 rode pepertjes, in ringetjes
  • 1-2 jalapeñopepers (potje), in ringetjes
  • vruchtvlees van 1 avocado, in stukjes
  • versgemalen peper, zout

Zo maak je de gepofte zoete aardappelen met vulling en boerenkool

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. leg vier ruime stukken aluminiumfolie klaar.
  3. Was de aardappelen, dep ze droog en prik ze op regelmatige afstand in met een vork.
  4. Wrijf ze dun in met olie, leg ze op het folie en vouw het folie losjes om de aardappelen.
  5. Zorg dat de pakketjes goed dicht zijn. Pof de aardappelen in ± 1 uur gaar, controleer de gaarheid met een puntig mesje.
  6. Geven ze nog niet voldoen mee, zet de aardappelen dan even terug in de oven. Haal de pakketjes uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder het aluminiumfolie.
  7. Leg de aardappelen op een schaal, snijd de bovenkanten in en duw de helften iets uit elkaar.
  8. Scheur intussen voor de vulling de boerenkool los van de nerven.
  9. Verhit een paar lepels olie en frituur de boerenkool hierin tot deze knapperig is.
  10. Laat uitlekken op keukenpapier.
  11. Vul de aardappelen royaal met hummus, verdeel de rode peper, de jalapeño en de avocado erover en maal er peper en zout boven.
  12. Garneer met de gefrituurde boerenkool en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 1 uur oventijd

Beeld | Renee Frinking
Styling | Nicole de Werk

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.