Recept: flammkuchen met zalm, spinazie en feta

Deel dit artikel:

Flammkuchen met zalm, spinazie en feta: een verassend lekker en gezond recept. Gemakkelijk zelf te maken binnen een handomdraai. 

Dit heerlijke gerecht staat binnen 40 minuten bij jou op tafel!

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 1 rol koelvers flammkuchendeeg op bakpapier (Tante Fanny, inh. 260 g)

voor de topping

  • 200 g wilde spinazie
  • versgemalen peper en zout
  • chiliflakes
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g zure room
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 250 g gerookte zalm, in plakjes
  • een paar takjes dragon
  • 1 citroen, in parten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C (conventionele onder- en bovenwarmte).
  2. Laat voor de topping de spinazie met aanhangend water slinken en breng op smaak met peper, chiliflakes en eventueel zout.
  3. Klop de crème fraîche en de zure room door elkaar.
  4. Rol het deeg met papier en al uit en snijd het doormidden zodat twee rechthoeken ontstaan.
  5. Klap rondom 1 cm deeg naar binnen zodat er een ‘bakje’ ontstaat. Knip het bakpapier doormidden.
  6. Leg de deegbodems met bakpapier op de bakplaat, verdeel het roommengsel en de spinazie erover en bestrooi met de feta.
  7. Bak de flammkuchen een richel onder het midden van de oven in 15-20 min. gaar en lichtbruin.
  8. Verdeel de zalm erover en garneer met de dragon.
  9. Serveer direct, met de citroenparten.

Bereidingsduur: ca. 20 minuten + ca. 20 minuten oventijd.

Ziet er goed uit!

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Bob Eshuis

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-46. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.