Zo maak je de állerlekkerste worteltjestaart

Deel dit artikel:

Om acuut lekkere trek van te krijgen, dit recept voor carrot cake. Worteltjestaart is niet voor niets een klassieker. Met deze versie maak je zeker veel mensen  blij.

De kers op de taart is bij dit baksel de frosting, oftewel het glazuur. Dat romige laagje bovenop wordt ook wel topping genoemd. En die is in dit geval echt helemaal top! Het eindresultaat is een taart om (letterlijk) je vingers bij af te likken.

Dit heb je nodig

Voor de taart:
– 6 eieren
– 280 g bruine basterdsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 300 ml zonnebloemolie
– 350 g zelfrijzend bakmeel
– 3 tl bakpoeder
– 2 tl speculaaskruiden
– 100 g walnoten
– 100 g rozijnen
– ½ sinaasappelschil, geraspt
– 400 g geraspte wortel, wij kochten geschilde worteltjes en raspten die in de keukenmachine

Voor de topping/frosting:
– 200 g roomkaas
– 50 g roomboter
– citroensap (van een halve citroen)
– 100 g poedersuiker

Zo maak je ’m

De taart:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de eieren, basterdsuiker, vanillesuiker en zonnebloemolie in de mixer tot het een egaal mengsel is en voeg dan het bakpoeder en zelfrijzend bakmeel toe.

Nu kun je ook de speculaaskruiden, walnoten, rozijnen en sinaasappelschil toevoegen aan het beslag. Dan is het tijd om de geraspte wortel erdoor te mixen. Laat de mixer nog even kort doordraaien, zodat de wortel goed door het beslag wordt gemengd. Maar doe dit ook weer niet te lang, omdat dan de luchtigheid verdwijnt.

Doe het mengsel in een ingevette ronde bakvorm (bijvoorbeeld met een doorsnede van 23 centimeter). De worteltjestaart kan nu in de oven. Bak de taart 1 uur, tot je er een satéprikker in kunt steken die er weer droog uitkomt. Het ligt aan je oven of dit een uur duurt of iets langer. Laat de taart vervolgens goed afkoelen voor je de frosting erop doet.

De topping/frosting:
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is als je begint met de frosting en klop die vervolgens zacht en luchtig in de mixer. Voeg de roomkaas, poedersuiker en het citroensap toe en mix alles nog even goed tot een egaal mengsel. Pas als de worteltjestaart is afgekoeld (heel belangrijk!), kun je ’m bestrijken met de frosting.

Garneer de taart vervolgens met een paar walnoten en je hebt een geweldige traktatie op tafel staan!

Recept: happystekkie.nl
Beeld: iStock

Meer voor de lekkere trek

Dit recept komt van woonblog happystekkie.nl. Hier vind je, naast recepten, leuke DIY’s en handige tips. Ook dit lekkers komt van hen.

De allerlekkerste cheesecake ooit: zo maak je ’m

Gezonde snack: de frozen yoghurt-reep

Zo lekker dronk je je chocolademelk nog nooit!

Bekijk ook:

Artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief