Heel fijn recept: gezonde karamel zeezout fudge

Deel dit artikel:

Sticky karamel zeezout fudge. Wie houdt er niet van? Wij beginnen al te watertanden als we ernaar kijken.

Met dit recept maak je ze nu zelf. Plus: ze zijn gezonder én lekkerder dan in de winkel. Je kunt ze zelfs in de vriezer bewaren. Mits je ze niet al hebt opgegeten…

Wat heb je nodig?

Voor deze overheerlijke karamel zeezout fudge heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 175 gr ontpitte dadels
  • 130 gr macadamia noten
  • 5 gr vanilleboon pasta of vanille- extract
  • Snufje zout
  • 10 ml amandelmelk
  • grof zeezout ter decoratie

Bereidingswijze

Het bereiden van dit recept is eenvoudig. Volg de vier stappen en je bent er!

  1. Leg een bakpapiertje in een vierkante bakvorm van 20 cm doorsnede. Zo kun je de fudge straks eenvoudig uit de vorm halen.
  2. Doe de dadels, macadamia noten, vanille en een snufje zout in een blender en maal het geheel totdat het een gladde massa vormt. Laat vervolgens de blender draaien, terwijl je de amandelmelk langzaam toevoegt. Wanneer het lijkt alsof de melk niet mengt, kun je het geheel iets langer laten draaien. Het moet een grote, plakkerige massa worden.
  3. Schep het mengsel in de bakvorm. Gebruik een natte spatel om alles plat te drukken en gelijkmatig over de bodem te verdelen. Verdeel het grove zeezout over de fudge en zet de bakvorm minimaal drie uur in de vriezer. Het beste is om het de hele nacht in de vriezer te laten staan.
  4. Wanneer de fudge hard is geworden, kun je deze aansnijden met een warm mes (even onder de hete kraan).

En de allerlaatste – en misschien wel belangrijkste – stap in dit proces: heel hard genieten van deze zelfgemaakte delicatesse! Mmm…

Bron: womenshealthmag.nl 
Beeld: iStock