Pas op: dit toetje is zó lekker dat het verslavend kan werken

Deel dit artikel:

Staat jouw agenda ook al weer bomvol gepland met kerstdiners? Wij helpen je een handje met dit lekkere recept. Hoef je zelf niet meer op zoek naar een super lekker toetje.

Dankzij de kardemom en het oranjebloesemwater smaakt deze griesmeelpudding écht naar winter. En door de granaatappelpitjes en pistachenoten ziet het toetje er ook nog eens uit als kerst op een bordje!

Ingrediënten (6-8 pers):

  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • 750 ml amandelmelk
  • ½ tl kardemom
  • 3 tl oranjebloesemwater
  • 125 g griesmeel
  • handvol granaatappelpitten
  • 1 el pistachenoten, zeer fijngehakt
  • snuf zout

Voor de siroop:

  • 1 el sinaasappelsap
  • 1 tl oranjebloesemwater
  • 150 g suiker

Zo maak je deze griesmeelpudding:

Bereidingstijd: ± 40 min. + 2 uur in de koelkast

  1. Giet voorzichtig het vocht uit het blik kokosmelk en zet het blik in de koelkast.
  2. Breng de amandelmelk met de kardemom, het oranjebloesemwater en griesmeel al roerend aan de kook en laat 1 minuut koken.
  3. Haal de pan van het vuur, stort het mengsel in een vorm en laat afkoelen.
  4. Schep de kokosroom erop en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  5. Breng voor de siroop 150 ml water aan de kook met de suiker en voeg het sinaasappelsap en het oranjebloesemwater toe.
  6. Roer niet, maar draai af en toe de pan rond. Laat 5 min. sudderen tot de suiker volledig opgelost is.
  7. Garneer de pudding met de granaatappelpitten en de pistachenoten.
  8. Serveer de siroop erbij.

Geniet ervan!

Fotografie: Wout Hendrickx. Styling & receptuur: Debby de Mangelaere.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.