Heel Holland bakt: toprecept voor Malteser taart

Deel dit artikel:

In deze chocoladetaart met Maltesers wil je toch meteen je tanden zetten? Dit spektakelstuk komt uit het boek Heel Holland bakt mee. Zo maak je ’m. 

Recept voor chocoladetaart met Maltesers

De cake van deze taart is vrij licht, maar dan heb je nog de botercrème en de Maltesers. Daardoor heb je met een stuk van deze spectaculaire chocoladetaart echt wel iets stevigs achter de kiezen. De Maltesers zijn heel netjes over de taart verdeeld. En dat is nog best lastig. Heb je daar geen zin in, strooi ze dan gewoon uit de losse pols, bijvoorbeeld over de bovenkant. Dan is het nog steeds een spektakelstuk, maar stukken makkelijker te maken.

Dit heb je nodig (voor 12 personen)

Voor de Genoise (cake)

  • 4 eieren
  • 1 mespunt wijnsteenpoeder
  • 40 g cacao
  • 240 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 stick espressopoeder (Nescafé)
  • 1 mespunt zout
  • 1 tl baksoda
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 175 g bloem

Voor de topping

  • 150 g boter + extra om in te vetten
  • 200 g pure chocolade 72%, callets (druppels) of grof gehakt
  • 125 g crème fraîche
  • 300 g Maltesers

Bakgerei

  • springvorm van 18 cm doorsnede
  • elektrische handmixer

Zo maak je die chocoladetaart

Genoise maken
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter. Splits de eieren en klop de eiwitten met het wijnsteenpoeder wit en stijf. Klop de eidooiers in een ruime kom met de cacao, basterdsuiker, het espressopoeder, zout, de baksoda, olie en het vanille-extract in 3 minuten licht en luchtig met de elektrische mixer.

Bakken
Klop kort de bloem door het mengsel en spatel vervolgens het eiwitschuim erdoor. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in circa 45 minuten gaar in de oven. Laat ’m 10 minuten afkoelen in de springvorm. Verwijder de vorm en laat de cake vervolgens helemaal afkoelen op een rooster.

Chocolade smelten
Smelt ondertussen de boter met de chocolade au bain-marie. Neem zodra alles gesmolten is de kom uit het heetwaterbad en roer goed door. Roer de crème fraîche erdoor en laat tot gebruik afkoelen tot kamertemperatuur.

Topping maken en garneren
Klop de topping met de elektrische mixer licht en luchtig. Halveer de cake horizontaal en bestrijk de onderste laag met een laag topping. Leg de andere cakelaag erbovenop. Bestrijk het geheel dan rondom met de topping. Garneer de taart met de Maltesers. Plak ze aan de zijkant vast met een toefje topping.

Variatietip
Voeg ook aan de topping een stick espressopoeder toe. Of een scheutje Kahlúa.

Tip uit de tent
Geen zin om de taart door te snijden? Laat hem dan heel en bestrijk hem gewoon met een dikkere laag topping! Bijna net zo lekker en zeker net zo mooi.

Over het boek: 
Heel Holland bakt mee: voor iedere fan die graag zelf wil bakken

Hoera! Heel Holland bakt is er weer. Met Heel Holland bakt mee seizoen 5 kun je je ook dit seizoen thuis weer een deelnemer wanen van het allerleukste bakprogramma van Nederland. Behalve de technische uitdagingen waarvoor de kandidaten staan, bevat dit nieuwe bakboek ook een heleboel recepten voor andere ingewikkelde taarten en moeilijke koekjes. Met duidelijke foto’s, tips en uitleg plus recepten op elk niveau. Bakkers klaar? Bakken maar!

Het boek kost € 24,99 en kun je hier bestellen.

Beeld: Heel Holland bakt mee

Lees ook

Haak mee met Dennis (40): gratis patroon voor een geluksklavertje
Heel Holland bakt: dè lekkerste roze koeken bak je zelf
Rotklusje? De afzuigkap schoonmaken was nog nooit zo makkelijk!
Dit is de vieste plek op het toilet (en het is niet de wc-bril!)

Bekijk ook:

Meer artikelen van Margriet lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief