De allerlekkerste cheesecake ooit: zo maak je ‘m

Deel dit artikel:

Al jaren boekt Yvonne van Happy Stekkie grote successen met haar eigen cheesecake recept. Deze cheesecake is namelijk zo lekker – als traktatie op een verjaardag, maar ook als toetje – dat iedereen standaard naar het recept vraagt. En het leuke is: uren ploeteren in de keuken is niet nodig.

Dit recept vind je ook op het blog van Yvonne en haar vriendin Anne: happystekkie.nl. Hier vind je trouwens nog veel meer leuke DIY’s en handige tips.

Dit heb je nodig

– 80 g margarine
– 1 pak Bastogne koeken (kan ook van eigen merk)
– 500-600 g roomkaas op kamertemperatuur
– 125 ml crème fraiche (of eventueel de light versie hiervan)
– 200 g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 5 eieren
– mespuntje zout

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 150 graden. (Heb je een combi-oven, dan is het advies om op 180 graden te bakken).

2. Maak eerst de bodem. Doe het hele pak Bastogne koeken in een kom en verkruimel ze. Een handige tip: gebruik een stamper (zo eentje die je voor stamppot gebruikt) en stamp de koekjes fijn. Smelt vervolgens 80 gram margarine in een pannetje en voeg dit toe aan de koekkruimels. Roer het goed door elkaar en doe het in een ingevette bakvorm. Gebruik de onderkant van een glas om de bodem aan te drukken.

3. Maak de vulling. Klop de roomkaas, crème fraiche, suiker, vanillesuiker, eieren en het zout in een kom tot een romig beslag. Klop lekker lang zodat het zo luchtig mogelijk wordt. Giet het vervolgens over de bodem.

4. De cheesecake kan nu in de oven. Bak de taart 75 minuten totdat hij mooi goudbruin is. Je kunt testen of hij gaar is door met een mes in het midden te steken en dit mes eruit te halen. Blijft er niets meer aan het mes hangen? Dan is hij goed. Anders moet je hem nog even in de oven laten staan.

5. Garneer de cheesecake naar wens met aardbeien of ander fruit, en eventueel een toefje slagroom.

Variatie-tip: serveer de cheesecake als toetje met heerlijke karamelsaus gemaakt van gesmolten fudge met een beetje melk. Voeg daarna een bolletje kaneelijs toe. Heerlijk zoet en een topper voor iedereen die van zoet houdt. Voeg eventueel al kaneel toe tijdens het maken van de vulling.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief