Eten te pittig geworden? Zo kun je je gerecht redden

Deel dit artikel:

Ben je een beetje uitgeschoten met de chili of peper en brandt het eten je mond uit? Geen zorgen, je hoeft het niet weg te gooien. Déze toevoegingen kunnen je gerecht nog redden wanneer je eten te pittig is.

Pindakaas

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar pindakaas is een heel goede tegenhanger voor pittig eten én maakt de meeste gerechten een heel stuk lekkerder. En dat hoeft echt geen gerecht met noten te zijn. Pindakaas is ook heel lekker in stoofschotels, roerbakgerechten of romige soepen.

Zuivel

Je hebt misschien weleens gehoord dat je melk moet drinken wanneer je mond in brand staat na het eten van een pittig gerecht. Dat komt doordat de eiwitten in zuivelproducten, caseïnen genaamd, de pittige stoffen uit bijvoorbeeld chilipeper opheffen. Dat werkt ook wanneer je zuivelproducten aan je gerecht toevoegt. Voeg lekker wat zure room aan je curry toe of kaas aan je pasta, en het zal een stuk beter te eten zijn.

Suiker

Een andere manier om je gerecht te redden, is meer balans in de smaken te brengen. Je kunt iets meer zoet toevoegen om het pittige af te zwakken. En dat hoeft niet per se suiker te zijn. Honing, sojasaus of bijvoorbeeld een zoete groente als tomaat werken ook heel goed.

Zuur

Heb je zoete elementen toegevoegd? Voeg dan ook wat zuurs toe om de smaken nog beter tot hun recht te laten komen. Daarbij kun je denken aan limoensap of balsamicoazijn.

Bron | Elle.com
Beeld | iStock

Meer weten over lekker én gezond eten? De Slank-special staat boordevol slanke recepten, plus heel veel inspiratie en informatie voor bij het afvallen. Met natuurlijk de allernieuwste diëten! Verder veel verrassende nieuwtjes, actuele informatie en een zee aan slimme en praktische weetjes.

BESTEL HIER