De lunchclub van Simone: zó maak je deze heerlijke komkommersoep

Deel dit artikel:

Eens per maand luncht Simone met vrienden Serge-Henri, Paul en André. Tijd voor een drankje, lekker eten en een wandeling tussendoor. En heel veel praten. Deze heerlijke koude komkommersoep is ideaal als starter van een diner (en kun je natuurlijk ook lekker warm serveren). 

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 2 el milde olijfolie
  • 1 sjalotje, zeer fijngehakt
  • 1½ l kippenbouillon
  • 1 aardappel, geschild, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 2 grote komkommers, zaadlijsten verwijderd, grof geraspt
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • blaadjes van 1 bosje munt, in reepjes
  • 100 g crème fraîche

Zo maak je de soep

  1. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot tot hij zacht is, maar niet kleurt.
  2. Schenk de bouillon erbij en voeg 
de aardappel, bleekselderij 
en driekwart van de komkommer toe. Laat 5 min. zachtjes koken.
  3. Laat de soep 
1 min. afkoelen, pureer hem met de staafmixer en breng op smaak met peper en 
eventueel zout.
  4. Roer de rest van de geraspte komkommer en de helft van de munt erdoor, laat helemaal afkoelen en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  5. Schep de soep om en marmer de crème fraîche erdoor. Serveer in kommen, maal er peper boven en garneer met de rest van de munt.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 3 uur koeltijd

Dit recept komt uit Margriet 38 met Simone Kleinsma als gasthoofdredacteur en kun je hier nabestellen.

Interview: Simone Kleinsma over haar speciale band met Paul de Leeuw

Productie | Colette Beyne
Tekst | Charlotte Latten
Styling | Nicole de Werk
Visagie | Carlijn van Vliet voor aboutmakeup.nl
Foodstyling | Gees van Asperen

Gratis artikelen van Margriet ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!