Compôte van abrikoos en citroenkwark

Deel dit artikel:

Nagerecht: Friszoet nagerecht met kwark, gewelde gedroogde abrikozen en hazelnoten.

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 30 min

Benodigde hoeveelheden per persoon
50 gr BIO gedroogde abrikozen
1/4 citroen
25 gr hazelnoten (wit, ongebrand)
50 gr kwark
30 ml slagroom (Polderland)

Heb je dit al in huis?
20 gr kristalsuiker (Billington Organic)

Bereiding
1. Wel de abrikozen ongeveer 30 minuten in een bakje met water. Hak de hazelnoten grof. Rasp de citroenschil fijn. Klop de slagroom stijf.

2. Meng de kwark met de helft van de suiker en de citroenrasp. Roer er daarna voorzichtig de slagroom door.

3. Doe de abrikozen in een pannetje met water en de rest van de suiker. Laat in 20 minuten gaar koken.

4. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lekker bruin.

5. Kijk of de abrikozen al uiteen te roeren zijn. Zo niet nog even door koken. Roer de abrikozen met een garde of vork tot een compote en voeg eventueel wat meer water toe. Laat afkoelen.

6. Doe de compote en de kwark om en om in een glas, en bestrooi met de nootjes.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.