Chocoladewafels met warme kaneel-kersen en slagroom

Deel dit artikel:

Chocoladewafels met warme kaneel-kersen en slagroom: een ovenheerlijke chocolade traktatie. Lekker als toetje of bij de thee na een wandeling. 

Deze heerlijke wafels maak je in slechts 20 minuten! Dat wordt smullen!

Dit heb je nodig(20 stuks:

  • 75 g chocolade (puur of melk naar smaak), fijngehakt
  • 1 ei (L), gesplitst en 1 eiwit (L)
  • 200 ml melk
  • snuf zout
  • 75 g boter, gesmolten
  • 250 g bloem
  • 7 g bakpoeder (± 1 ½ tl)
  • 1 el cacaopoeder + extra om te bestrooien
  • 1 pot kersen op lichte siroop
  • 1 tl kaneel
  • 250 ml slagroom, stijfgeklopt

Extra nodig: wafelijzer.

Bereidingswijze chocoladewafels met warme kaneel-kersen en slagroom:

  1. Doe de chocolade in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een bodempje heel zacht kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken.
  2. Laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Neem de kom van de pan en laat iets afkoelen.
  3. Klop in een grote mengkom de eierdooier los en voeg de melk, 180 ml water en het zout toe.
  4. Roer de gesmolten boter erdoor.
  5. Klop beetje bij beetje met een garde de bloem en het bakpoeder door het melkmengsel tot een glad beslag.
  6. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf en spatel door het beslag.
  7. Klop ook de gesmolten chocolade en het cacaopoeder door het beslag.
  8. Bak wafels volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat.
  9. Verwarm de kersen in een pannetje met de kaneel en laat iets inkoken.
  10. Serveer de wafels met de warme kersen en de slagroom.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Ziet er goed uit! 

chocowafels

Recepten en tekst | Dosia Brewer

Fotografie | Maarten van der Wal

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-50. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.