Oeps: blijkbaar kun je je pindakaaspot het beste op déze manier bewaren

Deel dit artikel:

Pindakaas is lekker met banaan, jam, chocoladehagel of suiker… en op brood, toast, een komkommer of gewoon op je vinger – langs de rand van de pot. Smullen! Er is alleen één ding wat ons van het hart moet, want wat blijkt: we bewaren de potten pindakaas al ons hele leven op de verkeerde manier. 

Ai caramba!

Vettige bende

Hij smaakt namelijk het allerlekkerst wanneer-ie op zijn kop staat, met de deksel naar beneden. Extra goed dichtdraaien dus! Op deze manier glijdt alle olie langzaam door de pot en hoef je nooit meer te roeren wanneer je de pot met pindakaas opendraait en het vette goedje op de oppervlakte ligt.

Bonus: ook bereikt de olie zo de onderkant van de pot en hoef je dus nooit meer te hannesen met het los schrapen van de laatste restjes.

Haastje-repje!

Slof dus als de wiedeweer naar de keuken en keer ‘m ondersteboven. Heb jij het al geprobeerd?

Beeld | iStock
Bron | Delish

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.