Bak jij voor Pasen deze Siciliaanse carrot cake (glutenvrij!)?

Deel dit artikel:

Dit is echt een weergaloze worteltaart. Met een glazuurlaagje van lemon curd en zelfgemaakte marsepeinen worteltjes – die zijn makkelijker te maken dan je denkt. En door het maismeel is deze carrot cake nog glutenvrij ook!

Dit heb je nodig:

  • 1 sinaasappel
  • 160 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 200 g maisgriesmeel (polenta)
  • 100 g amandelpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 160 g sinaasappel-olijfolie
  • 8 wortels
  • 150 g blanke marsepein
  • oranje en groene levensmiddelenkleurstof
  • ½ pot lemon curd
  • 100 g roomkaas
  • zout

Zo bak je die carrot cake

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit. Meng het sap en de schil met de basterdsuiker en eieren. Roer hier maisgriesmeel, bak- en amandelpoeder doorheen. Meng hier vervolgens de olijfolie en een snuf zout door. Schil en rasp de wortels en roer de rasp door het beslag. Klem bakpapier op de onderkant van een springvorm en giet het beslag in de vorm. Bak 40-45 minuten op 160 graden. De taart is gaar als je er met een prikker in kunt prikken zonder dat het deeg eraan blijft plakken. Laat 15 minuten in de vorm afkoelen onder een doek. Haal dan de rand los en laat de taart nog 10 minuten staan.

Meng 130 gram marsepein met een paar druppels oranje kleurstof. Kneed tot de marsepein oranje is. Rol er meerdere worteltjes van en druk er met een mesje ribbeltjes in. Meng 20 gram marsepein met groene kleurstof en maak hier het wortelloof van. Laat de worteltjes een kwartier onafgedekt opstijven.

Roer de lemon curd goed door en meng ‘m met de roomkaas, dit gaat het makkelijkst in een verwarmd pannetje. Smeer het mengsel op de taart en versier met de worteltjes. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven.

Dit recept is van Oil & Vinegar. Daar vind je onder andere de lekkerste olijfolie en azijn uit mediterrane streken. Alles bij Oil & Vinegar is op ambachtelijke wijze met liefde en aandacht gemaakt en bevat pure ingrediënten. Pasta’s, sauzen, kruiden en zoetigheden. Allemaal even heerlijk om cadeau te geven of om iets bijzonders mee te maken waar je samen van geniet.

Leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.