Avocado-fans opgelet! Zó maak je deze heerlijke avocado ijsjes

Deel dit artikel:

Hét ingrediënt van het moment? Avocado! Rijk aan vitamines en mineralen, heerlijk romig en veelzijdiger dan je denkt. Heb je bijvoorbeeld al eens avocado ijs gegeten? Deze variant met pepermunt en chocolate chips  is een echte aanrader!

Dit heb je nodig (2-4 hoorntjes)

  • vruchtvlees van 2 avocado’s
  • 2-3 el citroensap honing, agavesiroop of zoetstof naar smaak
  • 240 ml kokosmelk, gekoeld (blik)
  • paar druppels pepermuntolie of -extract of munt-limonadesiroop (te koop bij drogisterijen, kook- en bakwinkels, natuurvoedingszaken en online)
  • 50 g pure chocolade, fijngehakt

Zo maak je het

  1. Pureer het vruchtvlees van de avocado met het citroensap en zo veel honing in de blender dat een fluweelachtig mengsel ontstaat.
  2. Schep het vaste deel van de kokosmelk uit het blik en spatel het samen met de muntolie door de avocado.
  3. Breng op smaak met eventueel extra citroensap en honing.
  4. Schep het mengsel in een diepvriesdoos en zet hem 3 uur in de vriezer.
  5. Klop het ijs elk uur door met de mixer om kristalvorming te voorkomen. Schep na de laatste keer mixen de chocolade door het ijs en zet nog 1 uur terug in de vriezer.
  6. Heb je een ijsmachine? Bereid dan het ijsmengsel en draai er in de machine ijs van volgens de aanwijzingen.
  7. Schep het ijs in hoorntjes of tussen wafels of chocoladekoekjes

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 4 uur vriestijd

Productie | Colette Beyne
Beeld | iStock
Receptuur | Kinga Błaszczyk-Wójcicka en Sonja Peeters

Dit recept is afkomstig uit Margriet 2018-18. Bestel deze editie na via magazine.nl.

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Lifehack: zo verwijder je in een handomdraai glitternagellak van je nagels.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.