Als beste getest: zo wordt een aangebroken avocado minder snel bruin

Deel dit artikel:

Vergeet alle trucjes. Er is maar één manier om echt te voorkomen dat aangebroken avocado’s snel bruin worden: met rode ui.

De pit erin laten zitten, met citroensap of olijfolie besprenkelen, in een bakje water leggen; we hebben alle trucjes geprobeerd om een aangebroken avocado langer te kunnen bewaren. Maar de volgende dag troffen we nog altijd een bruin, slijmerig of viezig laagje aan op het vruchtvlees. Misschien in mindere mate, maar fris is anders. Citroensap en olijfolie geven de gezonde vrucht bovendien een naar bijsmaakje, doordat ze in het vruchtvlees trekken.

Bedje van rode ruien

Tot we het met rode ui probeerden. De zoveelste tip die we ergens op het internet lazen. Maar deze werkt tot nu het allerbeste, vandaar dat we hem jullie niet willen onthouden. Zo werkt het: snijd een rode ui in stukjes en leg de uisnippers op de bodem van een bewaarbakje. Leg de avocado op de uisnippers, met de schil naar boven (het vruchtvlees ligt dus op de uitjes). Sluit het bakje af en zet deze in de koelkast.

Je hoeft niet de hele ui te gebruiken, een derde is voldoende, zolang de avocado maar op een bedje van uien ligt. De volgende dag zul je zien dat hij bijna niet, of veel minder (kan per avocado verschillen) is verkleurd en je proeft geen bijsmaakje.

Gewone uien?

We hebben nog niet getest of de truc ook met gewone uien of sjalotjes werkt. Mochten jullie dit al wel hebben uitgeprobeerd: we horen graag wat de resultaten waren!

Bron | superyoga.nl

Bekijk ook: zo rijp je een avocado in 10 minuten

Dit vind je misschien ook interessant

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.