2x toetje met koffie

Deel dit artikel:

Langzaam, met liefde 
en aandacht gezet én 
gedronken: filterkoffie 
is terug van weggeweest. En is de espresso dan passé? Nee, want die 
verwerken we gewoon in de heerlijkste toetjes. Voor jullie twee recepten. 

Koffie-kaneelmousse (4 personen)

Ingrediënten:
2 rijpe avocado’s, in stukjes
30 g cacaopoeder
100 ml ahornsiroop (maple syrup)
50 ml sterke espresso
150 ml slagroom
1 tl gemalen kaneel
50 g extra pure chocolade (cacaogehalte 70%), zeer fijn gehakt extra cacao, bij het serveren

Pureer de avocado met het cacaopoeder, de ahornsiroop, de espresso, de slagroom en de kaneel in de keukenmachine tot een gladde mousse. Roer de pure chocolade erdoor, verdeel over 4 kopjes en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Bestrooi met wat extra cacao en serveer.
Bereidingstijd: 5-10 min. (plus 1 uur opstijven)

Koffiefudge 
(25 stuks)

Ingrediënten:
100 ml gecondenseerde 
melk
250 g rietsuiker
50 g roomboter
1 el sterke espresso 
extra nodig suikerthermometer

Breng de gecondenseerde melk, de riet-
suiker, de boter en de espresso in een pan met dikke bodem aan de kook op laag vuur. Roer af en toe en let goed op, want de karamel kan snel verbranden. Zet de suikerthermometer in de pan en haal deze van het vuur als de thermometer 115°C aangeeft. Bekleed een rechthoekig bakblik van 30 x 20 cm met bakpapier en doe de stroperige karamel hierin over. Laat afkoelen. Snijd de fudge in blokjes en serveer ze bij een sterke koffie naar smaak.
Bereidingstijd: ± 20 min. + afkoelen

Ook TV-kok Sandra in het programma ‘Thuis op zondag’ ging aan de slag met koffie recepten. Het programma is elke zondag om 17.00 uur op SBS 6.

Vind in Margriet 41  meer recepten met koffie.