6x handig: dit kun je allemaal met schoonmaakazijn

Deel dit artikel:

– In samenwerking met Groenland – 

Als we dan toch een topper uit het schoonmaakassortiment aan moeten wijzen, is het schoonmaakazijn. Van het verwijderen van kalk in de badkamer en het schoonmaken van de magnetron tot, ja, wat kun je er níét mee schoonmaken? Zelfs kleding frist ervan op. Nog een groot pluspunt: het kan geen kwaad voor het milieu.

 1. Oven en magnetron
  Als je de oven en magnetron niet regelmatig schoonmaakt, worden het broeinesten van bacteriën en schimmels. Schoonmaaktip: plaats een schaaltje schoonmaakazijn in de oven of magnetron en zet op de hoogste stand. De stoom weekt het vuil eenvoudig los. Schoonmaakazijn lost vetten op, dus ook je pan met aangekoekte etensresten is in een mum van tijd weer blinkend schoon.
 2. Koffiezetapparaat en waterkoker
  Kalkaanslag in koffiezetapparaten en waterkokers verwijder je eenvoudig met schoonmaakazijn. Zet het apparaat aan met de azijn in plaats van water of koffie. Daarna goed naspoelen met water. Check van tevoren wel of je apparaat tegen schoonmaakazijn kan én gebruik schoonmaakzijn zonder parfum.
 3. Badkamertegels en de wc-pot
  Het schoonmaken van de badkamertegels is een klus die er vaak bij inschiet. Toch is het nodig regelmatig kalkaanslag te verwijderen. Schoonmaakazijn lost kalk en vet op. Spuit de tegels eerst in met azijn en laat het intrekken. Spoel daarna goed af met een spons en warm water. Dezelfde truc kun je ook toepassen bij de wc-pot.
 4. Zweetvlekken in kleding
  Gele zweetvlekken: hoe krijg je die uit kleding? Simpel: met schoonmaakazijn. Je legt het kledingstuk met een flinke hoeveelheid water in een emmer, giet er wat schoonmaakazijn bij en laat het vervolgens een dag weken. Spoel het daarna uit met water en doe het in de wasmachine.
 5. Vieze geurtjes 
  O zo handig om te weten: met schoonmaakazijn verwijder je ook vieze geurtjes, bijvoorbeeld na het koken of gourmetten. Breng in een pan wat azijn met water aan de kook, zet de afzuigkap aan en na een uur is de vieze lucht gegarandeerd verdwenen.
 6. Tuinmeubelen
  Ook voor de schoonmaakklussen buiten komt schoonmaakazijn goed van pas. Denk aan het schoonmaken van de tuinmeubelen (met warm water en een scheut azijn) en de ramen.

Een schoon huis is een gezond huis!

Groenland schoonmaakazijn geuren

Tip: gebruik biologisch afbreekbare schoonmaakzijn

Wist je dat Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn een natuurlijke oorsprong heeft en biologisch afbreekbaar is? Dat betekent effectief schoonmaken met een schoon geweten. Zelfs de verpakking is gemaakt van gerecycled PET-materiaal. Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn is verkrijgbaar in diverse frisse geuren: lavendel, citroen, eucalyptus, dennen, oceaan en bloemen. Verkrijgbaar vanaf €0,49 bij diverse supermarkten.

Groenland schoonmaakazijn logo