5x handige opruimtips voor de keuken

Deel dit artikel:

Struikel jij in je keuken over losse bakjes, springvormen en allerlei geopende pakjes rijst en pasta? Maak er de eerste dag van het nieuwe jaar korte metten mee en ruim alles lekker op!

  1. Opruimen betekent eigenlijk niets anders dan weggooien. Gooi alles wat over de datum heen is weg. Dus check keukenkastjes, voorraadkast en koelkast op producten en vage restjes.
  2. En als je toch lekker bezig bent, maak dan gelijk even je koelkast schoon. Gebruik hiervoor soda; dat neemt ook direct de vieze geurtjes weg. Ook de vriezer ontdooien is af en toe nodig. Plaats hiervoor een bak met heet water in de vriezer. Hierdoor wordt de temperatuur snel hoog en kun je het ijs gemakkelijk verwijderen.
  3. Loop ook eens kritisch door je keukengereedschap. Als je nauwelijks taarten bakt, wat doe je dan met tien verschillende springvormen? Alleen voor het geval dat? Nee, gewoon weg ermee. De kringloopwinkels zijn er maar wat blij mee. Zaken die kapot of incompleet zijn kun je nu beter ook direct weggooien.
  4. Koop een paar leuke opbergers om tafelkleden en theedoeken in te bewaren. En maak een mooi plankje om je favoriete oliën en azijnsoorten als een eyecatcher tentoon te stellen. Doe de inhoud van aangebroken pakken rijst, meel, pasta et cetera in kunststof voorraaddozen (bijvoorbeeld de ruimtespaarders van Tupperware). Zo blijft je voorraad vers, overzichtelijk en neemt alles minder ruimte in!
  5. Soort bij soort. Probeer zaken te sorteren. Dus al het zoete broodbeleg bij elkaar, verschillende pastasoorten en de kruiden bij elkaar. Zo blijft alles lekker overzichtelijk.

Heb jij nog een goede opruimtip voor de keuken?