7 verrassende dingen die je kunt doen met vaseline

Deel dit artikel:

Wie heeft er géén potje vaseline in je badkamerkastje staan? Grote kans dat je de crème vooral gebruikt als lippenbalsem en voor droge plekjes, maar je kunt nog veel meer uit dit handige middeltje halen.

Heb je er bijvoorbeeld weleens aan gedacht om het als schoensmeer te gebruiken?

1. Highlighter

Van niets krijgt je huid een stralender en natuurlijker glans dan van een beetje vaseline. Smeer een beetje op je jukbeenderen en onder je wenkbrauwen: zo accentueer je je jukbeenderen en licht je gezicht op.

2. Wenkbrauwgel

Met vaseline houd je je wenkbrauwhaartjes op hun plek. Door de glans lijken je haartjes bovendien iets donkerder, waardoor je wenkbrauwen nog beter tot hun recht zullen komen.

3. Voorkom vlekken van haarverf

Als je je haar verft, verf je vaak per ongeluk je nek en voorhoofd mee. Gelukkig kun je dit met vaseline voorkomen. Smeer voor het aanbrengen van de haarverf eerst een beetje vaseline op je huid vlak bij de haarlijn. Dan is het niet erg dat je uitschiet met je verfkwast; je veegt de vlekjes gemakkelijk weg.

4. Perfecte manicure

Hetzelfde trucje geldt ook voor nagellak. Smeer de huid rondom je nagels in met vaseline. Als je nu uitschiet met je nagellak, zijn de vegen zó weer verwijderd. Zo heb je altijd de perfecte, strakke manicure.

5. Laat je schoenen stralen

Doordat vaseline vet is, kun je het ook goed gebruiken om leren schoenen (of tassen) een oppepper te geven. Doe wat vaseline op een doekje en smeer het uit over je schoenen. Die zullen niet alleen meer gaan glanzen, maar ook soepeler worden.

6. Voorkom roest op je scheermesje

Vaseline beschermt tegen vocht. Wanneer je je scheermesjes insmeert met een laagje vaseline zullen ze minder snel gaan roesten. Zo kun je ze langer gebruiken.

7. Verzacht verbrande huid

Voorkom een door de zon verbrande huid door een goede zonnebrand te gebruiken. Mocht je toch zijn verbrand in de zon, dan verzacht vaseline de pijn en trekkerigheid van de huid. Breng een dikke laag aan op de verbrande lichaamsdelen, en je zult het minder voelen ‘branden’. Ook zal je verbrande huid minder snel gaan vervellen.

Bron | Goodtoknow.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.