Déze vissoorten kun je beter niet op de barbecue leggen

Deel dit artikel:

Met dit warme weer is het heerlijk om een avondje te gaan barbecueën. Nu kun je natuurlijk voor een hamburger of speklapje gaan, maar een stukje vis is minstens net zo lekker. Helaas lenen niet alle vissoorten zich even goed voor de barbecue…

Hier een paar belangrijke do’s-and-don’ts.

Wél op de barbecue

Waar je nooit de mist mee in kan gaan, is een lekkere zalmfilet. Deze vissoort verliest namelijk niet snel z’n smaak. Ook tonijnsteak is heerlijk op de grill en is binnen enkele minuten al gaar. Of ga voor een lekker spiesje met verschillende vissoorten, doet ’t ook altijd goed!

Niet op de barbecue

Hoewel tilapia, schol en kabeljauw heerlijke vissoorten zijn, doen ze het niet altijd goed op de barbecue. Dit soort visjes vallen snel uit elkaar, waardoor ze al snel geruïneerd zijn of compleet uitgedroogd. Wil je ze toch graag klaarmaken, dan kun je het beste een speciale visklem gebruiken.

Handige tips

De algemene regel bij het grillen van een kleine vis op de barbecue is dat je deze ongeveer acht centimeter van de hittebron af legt en bij een grote vis vijftien centimeter. Een leuk ruitjesmotief creëer je door de vis zowel verticaal als horizontaal te grillen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Smulweb
Foto | iStock