Zomers cocktail recept: limoncello-prosecco met munt, mmm…

Deel dit artikel:

Een frisse cocktail roept bij veel mensen direct een zomergevoel op! En dat is niet zo gek. Je ziet jezelf direct zitten op een tropisch strand, cocktail in de hand en relaxen maar. Dat tropische strand kunnen we je niet geven. Een recept voor een fantastische cocktail wel!

Kies voor limoncello-prosecco of een alcoholvrije versie van citroenlimonade met licht bruisend mineraalwater, in 5 minuutjes klaar!

Wat heb je nodig voor 6 glazen?

  • 1 biologische citroen
  • 120 ml limoncello
  • 1 fles gekoelde prosecco
  • paar takjes munt

Bereidingswijze:

  1. Trek mooie dunne sliertjes van de citroenschil.
  2. Verdeel de limoncello en de munt over 6 hoge glazen en vul aan met prosecco.
  3. Versier met de citroenschil.

Bereidingstijd: ± 5 min.

Mocktail-tip: liever alcoholvrij? Gebruik dan in plaats van de limoncello een scheutje citroenlimonade en vervang de prosecco door licht bruisend mineraalwater.

Zo hoort het er dan uit te zien:

 

Productie | Colette Beyne
Fotografie| Maaike van Haaster
Styling | Silke Visscher
Foodstyling | Gees van Asperen
Receptuur | Dosia Brewer

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-16. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.