Geen eieren in huis? Met dít onverwachte ingrediënt wordt je cake alsnog heerlijk luchtig

Deel dit artikel:

Heb je zin om een cake te bakken, maar heb je geen eieren in huis? Of wil je graag een veganistische cake maken? Dan hebben wij een heel handige tip voor je: met een beetje lijnzaad kun je namelijk alsnog je cake bakken.

En laat lijnzaad nu ook nog eens hartstikke goed zijn voor je darmen…

Waarom eieren?

Eieren zijn misschien wel één van de belangrijkste ingrediënten van een cake. Ze zorgen er namelijk voor dat je cake goudbruin en luchtig wordt en daarnaast helpen ze ook nog eens om je cake mooi te laten rijzen. Toch kun je alsnog prima een cake maken zonder eieren.

Lees ook: op déze manier kun je cake het langst bewaren

Nep-ei maken

Met lijnzaad kun je namelijk een zogenaamde ‘flax egg’ maken. Dit is een ‘ei’ gemaakt van lijnzaad, dat door veganisten vaak gebruikt wordt in cakes, taarten en andere baksels. Net als ei, heeft lijnzaad een bindende eigenschap, wat ervoor zorgt dat jouw cake ook zonder ei lekker luchtig wordt.

Zó werkt het

Het werkt eigenlijk heel simpel. Maal eerst het gebroken lijnzaad nog fijner in een keukenmachine of met een vijzel. Meng vervolgens één eetlepel fijngemalen lijnzaad met drie eetlepels lauw water. Roer dit mengsel goed door en laat het tien minuten staan. Je zal zien dat je lijnzaadmengsel hierna geweld is. Je kunt nu gewoon door het beslag heen roeren en je cake kan zo de oven in. Eet smakelijk!

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder andere de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken. 

 

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock