Brownies extra smeuïg maken? Déze twee toevoegingen doen wonderen!

Deel dit artikel:

Als het gaat om brownies heb je eigenlijk twee verschillende kampen: het ene kamp heeft het liefst de brokkelige, bijna cake-achtige variant, terwijl de andere groep standaard voor ‘fudge’ gaat: een smeuïge variant die bijna wegsmelt op je tong. Behoor jij tot deze laatste groep? Dan hebben wij twee handige baktips voor je!

Als jij voor éxtra smeuïge brownies gaat, dan kun je namelijk het beste de volgende twee ingrediënten gebruiken.

Bruine suiker

Een standaard brownies recept bevat vaak vijf ingrediënten, namelijk: roomboter, chocolade, eieren, kristalsuiker en bloem. Wanneer je kristalsuiker echter vervangt door bruine basterdsuiker krijgt je brownie veel meer ‘diepte’ en smeuïgheid. Daarnaast maakt de basterdsuiker de zoete lekkernij ook dikker en donkerder dan de klassieke variant.

Lees ook: Last van je keel? Vergeet die vieze hoestdrank en neem een stuk chocolade!

Ei erbij

En als je dan toch bezig bent, kan het geen kwaad om wat extra eigeel toe te voegen. Hiermee maak je je brownies namelijk nóg iets smeuïger. Het eigeel zorgt ervoor dat het geheel wat romiger en compacter is. Wees wel een beetje voorzichtig met de dosering hiervan, want te veel eigeel maakt je brownies weer te dun. Probeer ongeveer één extra eigeel aan te houden op elke twee eieren die in het recept staan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | 24 Kitchen
Beeld | iStock