6 simpele manieren om een aangekoekte pan schoon te krijgen

Deel dit artikel:

Heb je net de sterren van de hemel gekookt, zie je tot je spijt dat er aangekoekte etensresten onder in de pan zitten. Vervelend, maar het is geen ramp. Er zijn namelijk verschillende middeltjes waarmee je je plan weer blinkend schoon krijgt.  

En het fijne is: je hebt ze waarschijnlijk bijna allemaal in huis…

Schoonmaken met baking soda

Een pan of ovenschaal krijg je gemakkelijk schoon door ‘m te laten weken in heet water en een schepje baking soda. Laat het geheel een nachtje staan en de volgende ochtend spoel je met alle gemak de aangekoekte resten weg.

Schoonmaken met cola

Met deze zoete frisdrank kun je er snel voor zorgen dat je pan weer blinkt. Schenk wat cola over de aangekoekte resten, laat dit even intrekken en schrob de pan na een paar uur weer schoon.

Schoonmaken met een vaatwastablet

Giet een laagje heet water in je pan en leg hier een vaatwastablet in. Laat het even staan zodat het tablet oplost en al het vuil losweekt. Je kunt het proces nog extra versnellen door de pan met het vaatwastablet erin aan de kook te brengen.

Schoonmaken met zout

Giet een laagje water in je aangekoekte pan en schep hier een grote hoeveelheid zout in. Laat het water een tijdje koken en giet deze vervolgens leeg. Het eindresultaat is een schone pan!

Schoonmaken met citroensap

Wat ook nog weleens wil helpen is een beetje citroensap. Meng het sap met heet water en laat dit een tijdje in de pan staan. Het citroensap zal ervoor zorgen dat het vuil losweekt. Schrob achteraf nog even flink na met een afwasborstel en klaar is Kees.

Schoonmaken met suiker

Als je pan echt is aangebrand, kan een suikerklontje ‘m van de vuilnisbak redden. Begin met het bevochtigen van de bodem (niet te nat maken, anders lost de suiker op). Schraap vervolgens met het suikerklontje de aangekoekte delen weg.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Abonneer je op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flaironline.nl
Beeld | iStock