header dag horoscoop steenbok Beeld redactie
Beeld redactie

Jaarhoroscoop Steenbok

Ben je benieuwd wat het komende jaar jou zal brengen? In deze jaarhoroscoop lees je de voorspellingen, Steenbok. We vertellen je wat je kunt verwachten op het gebied van persoonlijke ontwikkelingen, vriendschap, relaties en gezondheid.

Lees snel verder voor jouw jaarhoroscoop, Steenbok.

Algemeen

Je bent sterk en doet vreselijk je best. Maar toch kun je die nieuwe plannetjes niet altijd uitvoeren, omdat je eerst financieel je zaakjes op orde moet hebben. Door hogere kosten of andere redenen zijn er wat onzekerheden op dat gebied. Om jezelf meer ruimte te gunnen en ook leuke dingen te kunnen doen, probeer je je wat minder aan te trekken van allerlei regeltjes. Je verantwoordelijkheidsgevoel beperkt je daar soms in, maar daar heb je weinig last van. Het is hooguit allemaal wat rommelig, maar je bent het wel gewend om de verantwoording op je te nemen.

Persoonlijke ontwikkeling

Met je praktische geest en de instelling om aan te pakken, kom je ver. Op emotioneel gebied ben je misschien wat voorzichtiger en gesloten, maar je weet precies wat je nodig hebt en zorgt er ook voor dat je dat krijgt. Je hebt een goede kijk op zaken en kent jezelf meestal wel. Juist omdat je niet bang bent om ergens je schouders onder te zetten, ga je heel bewust je eigen weg. Daarin ben je een enorme doorzetter. Maar wel altijd gericht op de praktische kant.

Vriendschap en relaties

Je vindt een vorm voor relaties met kinderen of familieleden, die wat stroef lopen. Je bemoeit je alleen nog met zaken waar je echt iets mee kunt. Is dat niet het geval, dan houd je je mond. Dan komt er tenminste ook geen ruzie, want daar heb je helemaal niks aan. Je gaat het liefst met mensen om die je als gelijkgestemden ziet. Je hebt graag de touwtjes in handen en die krijg je vaak ook. Nu laat je alles wat meer los. Vooral bij (klein)kinderen, omdat ze hun eigen weg moeten gaan. Maar je steunt je geliefden wel altijd. Dan help je met raad en daad en ook letterlijk met klussen.

Gezondheid

Je botten, haar en tanden zijn gevoelige plekken, maar die heb je wel onder controle. Je hebt nu veel kracht en weet goed waar je moet zijn bij kwaaltjes. Omdat je taai bent, zul je niet veel problemen hebben. Heb je toch ergens last van, dan gaat het dit jaar een stuk beter. Omdat je wat meer tijd voor jezelf neemt en minder doet wat moet. Je bepaalt dat nu zelf wat meer. Maar je laat niemand in de steek.

Naast je jaarhoroscoop meer horoscopen lezen, Steenbok?

Check dan ook je daghoroscoop en weekhoroscoop:

Over Marjolijn de Jong

De jaarhoroscoop Steenbok van Margriet wordt gemaakt door Marjolijn de Jong. Ze volgde een opleiding aan de mode-academie, maar werd na een cursus astrologie zo gegrepen dat de opleiding tot astroloog volgde. Marjolijn had jarenlang een praktijk in Amsterdam en schreef voor diverse tijdschriften. In 2003 verhuisde ze naar Portugal. Marjolijn is getrouwd met Bart, heeft een volwassen dochter en is vaak te vinden in haar tuin met alle mogelijke fruitbomen, bloemen, planten en moestuin.

Redactieredactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden