header dag horoscoop schorpioen Beeld redactie
Beeld redactie

Jaarhoroscoop Schorpioen

Ben je benieuwd wat de komende 12 maanden jou brengen? Dat lees je in deze jaarhoroscoop, Schorpioen. We zetten op een rij wat de sterren voorspellen op het gebied van persoonlijke ontwikkelingen, vriendschap, relaties en je gezondheid.

Lees snel verder en ontdek in deze jaarhoroscoop wat je kunt verwachten in 2022, Schorpioen.

Algemeen

Het word helemaal geen verkeerd jaar, maar wél een bijzonder jaar. Je bent van nature erg vasthoudend. Het kost je aanvankelijk wel tijd om iets of iemand te vertrouwen. Maar is dat eenmaal het geval, dan laat je ook niet meer los. Het is bij jou alles of niets. Zowel met mensen als met een hobby of je werk. Eigenlijk met alles. Nu word je gestimuleerd om te vernieuwen en los te laten. Dat is dus best heftig voor je, maar ook heel spannend en leuk.

Persoonlijke ontwikkeling

Je durft eerder nieuwe ideeën op te pakken en je af te vragen in hoeverre je leven je tot nu bevalt. Waarin kun je jezelf verbeteren en waar heb je zin in? Meestal heb je wel een goed psychologisch inzicht. Ook omdat je je graag verdiept in zaken die je boeien. Dat leidt nu tot de nodige groei. Ook door het contact met een (klein)kind kun je veel leren, zowel over het kind als over jezelf. Je gaat dan namelijk meer nadenken over je eigen jeugd en opvoeding en hoe je daarop terugkijkt. Of de zorg voor een ouder houdt je bezig en zet je aan het denken.

Vriendschap en relaties

Als je zelf verandert, veranderen je relaties met je mee. Dat merk je het sterkst in een liefdesrelatie. Je wordt nu uitgedaagd om samen met je partner nieuwe stappen te zetten en in actie te komen als de relatie niet meer helemaal goed voelt. Soms word je verliefd. Leuk als je single bent, maar lastig als je al een relatie hebt. Dan is het een goede aanleiding om je af te vragen waaróm je verliefd bent geworden en wat je dan mist. Dat inzicht kun je vervolgens gebruiken om je bestaande relatie te verbeteren of los te laten. Problemen in de huiselijke kring kunnen er ook voor zorgen dat een relatie verandert. Door ziekte of ouderdom bijvoorbeeld of omdat je nu allebei thuiswerkt of bent.

Gezondheid

Je bent oersterk en kunt dus heel wat hebben. Emoties zijn bij jou heel belangrijk. Voel je je lekker, dan is het allemaal veel makkelijker. Je bent een binnenvetter en dat is niet altijd goed. Daardoor onderdruk je veel. Door je los te maken van negativiteit of daar een oplossing voor te vinden, wordt je gezondheid alleen maar beter.

Na je jaarhoroscoop meer horoscopen lezen, Schorpioen?

Check dan ook je daghoroscoop en weekhoroscoop:

Over Marjolijn de Jong

De jaarhoroscoop Schorpioen van Margriet wordt gemaakt door Marjolijn de Jong. Ze volgde een opleiding aan de mode-academie, maar werd na een cursus astrologie zo gegrepen dat de opleiding tot astroloog volgde. Marjolijn had jarenlang een praktijk in Amsterdam en schreef voor diverse tijdschriften. In 2003 verhuisde ze naar Portugal. Marjolijn is getrouwd met Bart, heeft een volwassen dochter en is vaak te vinden in haar tuin met alle mogelijke fruitbomen, bloemen, planten en moestuin.

Redactieredactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden