null Beeld

Jaarhoroscoop 2021: hoe ziet jouw jaar er tot nu toe uit?

Waarschijnlijk hebben we nog nooit zó uitgekeken naar een nieuw jaar als dit jaar. En in hoeverre zijn de voorspellingen in de jaarhoroscoop 2021 al uitgekomen voor jou?

Lees hieronder hoe 2021 er voor jou sterrenbeeld uit zou moeten zien.

Jaarhoroscoop 2021

Het komende jaar zou je kunnen vergelijken met een persoon die, nadat die een behoorlijke smak heeft gemaakt, weer probeert op te krabbelen. Het coronavaccin komt er (hopelijk) aan, waarna de herstelperiode hopelijk inzet. Maar net zoals een ernstig gewond persoon tijd nodig heeft om te genezen, hebben onze maatschappij en economie ook tijd nodig. En dat kan nog wel even gaan duren. Positief is dat er ook in de komende jaren grote veranderingen zullen komen.

De coronacrisis heeft iets in gang gezet wat niet meer te stoppen valt. We zullen op een andere manier moeten leren omgaan met vervoer, de productie van goederen en onze manier van werken. Thuiswerken zal voor een deel blijven en vervoer wordt veel duurder. Niet alleen de vliegvakanties, maar ook het rijden met de auto. Het wordt interessanter om bepaalde (confectie)zaken weer in zuidelijke en oostelijke landen van Europa te laten maken. De verre landen worden minder aantrekkelijk. Ook willen we minder afhankelijk zijn van landen als China en India. Dat biedt dan weer kansen voor ons eigen land en Europa.

Terugblikken en vooruitkijken

De behoefte aan duurzaamheid is een noodzaak aan het worden. Nu meer mensen zonder werk zijn komen te zitten en veel bedrijven zijn omgevallen, wordt de roep om saamhorigheid luider. De tijd van gemak en luxe zal veranderen in een tijd voor dingen die echt van belang zijn. Alsof we van een solitaire maatschappij weer naar een gemeenschap gaan waarin het draait om ‘wij’. Lees hieronder jouw jaarhoroscoop voor 2021.

RAM (21-3 t/m 20-4)

jaarhoroscoop 2021: wat nu?

Het laatste halfjaar had je het gevoel dat je in de startblokken stond om tot actie over te gaan. Maar dat startschot klonk maar niet. Je had veel energie, maar het was lastig om die kwijt te kunnen. Over het algemeen ben je vrij ongeduldig van aard. Het komende jaar krijg je vaker de kans om ergens echt voor te gaan. Er zullen heus nog wel beperkingen zijn, maar omdat je ook meer mogelijkheden ziet, weet je daar beter mee om te gaan.

Groei en liefde

Zowel op je werk als privé wil je stappen zetten. Daardoor durf je meer verantwoordelijkheden op je te nemen. Grote kans dat je voor jezelf begint of, als je dat al deed, een nieuwe start maakt. De afgelopen periode had je veel tijd om na te denken over je relaties. Vriendschappen zijn serieuzer geworden en je verwacht er ook meer van. Je bent ook gaan beseffen dat vooral ouderen je meer nodig hebben en dat je niet alleen op de wereld bent. Daarnaast kijk je nu vaker om je heen om te zien of je iets voor iemand kunt doen. Ook al kun je je nu weer meer op je carrière of hobby’s storten, die betrokkenheid wil je niet kwijt.

Je hebt ontdekt dat je er voldoening uit haalt als je je inzet voor je omgeving. En dat hoeft echt niet altijd om heel grote projecten te gaan, met iets kleins kun je ook al een bijdrage leveren. Daarom richt je je ook meer op gelijkgestemden, want al te oppervlakkig gedrag gaat je al snel vervelen. Het is leuk om met anderen te sporten en te reizen, maar dan wel met wat diepgang. Spirituele zaken boeien je ook. Je zoekt meer naar de zin van alles en bespreekt dat graag met mensen die dat ook boeiend vinden.

Belangrijk

Natuurlijk wil je voldoende geld verdienen, maar dat kan ook op een andere manier. Bijvoorbeeld door te doen wat je graag wilt en waarbij je je nuttig voelt, omdat het ook anderen ten goede komt. Het geeft je nog steeds een kick om te winnen, maar wat en waarmee je wint is ook van belang.

STIER (21-4 t/m 21-5)

jaarhoroscoop 2021: wat nu?

Zeker voor aardse Stieren die zo van zekerheid houden, was het afgelopen jaar heel heftig. Bedrijven die uit elkaar vielen, banen die verloren zijn gegaan en nog steeds is die dreiging niet helemaal weg. Je bent een echte doener en juist dat was lange tijd zo lastig. In het nieuwe jaar komt daar wel wat verandering in.

En je hebt al een tijdje behoefte aan iets nieuws, aan vernieuwing. In je werk of op andere vlakken. Maar het lukte maar niet om daadwerkelijk stappen te zetten in die richting. Nu is de tijd van aarzelen voorbij. Het leven zal altijd onzeker blijven. Maar je hebt wel jezelf en je talenten en daar kun je ver mee komen. Dit is het jaar van aanpakken en starten. In 2021 heb je er de kracht voor en net wat meer lef dan normaal.

Groei en liefde

Ben je je baan kwijtgeraakt of wil je van baan veranderen, dan krijg je daar nu de kans voor. Je houdt van mooie spullen en daar heb je nou eenmaal geld voor nodig. En aangezien niemand je dat zomaar komt brengen, moet je je afvragen wat je zelf kun doen om te bereiken wat je wilt. Als je eenmaal op gang bent, kun je heel lang doorzetten. Daar sta je om bekend. Maar het is wel zo fijn als je iets kunt doen waar je echt goed in bent. Als je je creativiteit kunt combineren met je praktische aanleg, of dat nu in je werk is of in een bepaalde hobby.

In de liefde zoek je een knuffeltype. Je houdt van aanraken en van duidelijkheid, dus iemand die wat vaag doet is niets voor jou. Hetzelfde geldt voor vriendschappen en daarin ben je heel trouw. Samen bezig zijn, samen ondernemen, dat verbindt.

Belangrijk

De plannen en dromen die je al heel lang hebt, kun je maar beter gaan uitvoeren. Daar is dit hét jaar voor. Maar waarom heb je het eerder nog niet gedaan? Uit angst dat je niet zou slagen? Of die angst terecht is, merk je pas als je iets ook echt doet. Aanpakken dus, want je bent veel slimmer en handiger dan je soms denkt.

Lees ook:
Dit zijn jouw grootste lockdown-ergernissen volgens je sterrenbeeld

Tweelingen (22-5 t/m 21-6) jaarhoroscoop 2021: wat nu?

Voor een teken dat nogal zit vastgeklonken aan de telefoon en computer kwam het dit afgelopen jaar goed uit dat er op die manier toch nog goed thuis te werken viel en contact met anderen kon worden gehouden. Als je dan ook nog (klein)kinderen hebt, kun je er meteen iets educatiefs aan toevoegen en dat is echt iets voor jou. Tenzij het je wordt opgelegd, dan is het een ander verhaal. Communicatie en handel horen bij je zoals water bij de zee. Je werk en andere bezigheden hebben daar meestal ook mee te maken en dat viel het afgelopen jaar niet mee.

Groei en liefde

De dingen waar je goed in bent, gaan je makkelijk af. Dit jaar wil je via een goede communicatie mensen en bedrijven weer op gang helpen, zodat we allemaal verder kunnen. Je wordt je er steeds meer van bewust dat je floreert in functies waarin advies geven en communicatie centraal staan. Het maakt daarbij niet uit of je via woord of schrift te werk gaat. De verkoop van een product, het schrijven van een artikel, het leren spellen van een woord, de uitleg van een probleem… Als je je kennis maar kunt doorgeven, daar draait het vooral om.

Op een soort onbewoond eiland zitten is niets voor jou. Daarom ben je superblij als je nieuwe contacten kunt opbouwen en weer normaal contact kunt hebben met de mensen om wie je geeft. Dat zal je vriendschappen ten goede komen, evenals al je andere relaties.

Graag maak je weer leuke uitstapjes samen en geniet je extra van een goed gesprek. Je leergierigheid en nieuwsgierigheid hebben nieuwe uitdagingen nodig. Je hebt waarschijnlijk veel gelezen de laatste tijd. Is het een idee om een boekenclub met vrienden te beginnen?

Belangrijk

In 2021 zul je je nog bewuster zijn van de noodzaak tot contact en een goed gesprek. Het uitwisselen van gedachten, nieuwtjes en ideeën is cruciaal voor je. Daar ga je nu zorgvuldiger mee om en geniet je extra van. Zonder de wisselwerking tussen mensen is het leven heel saai. Dat heb je inmiddels wel geleerd. Maar ook dat alleen digitaal contact wel een oplossing is, maar niet helemaal ideaal.

Kreeft (22-6 t/m 23-7) jaarhoroscoop 2021: wat nu?

Mensen om je heen en goede relaties zijn van groot belang voor jou, maar het afgelopen jaar was het nogal lastig om daarvoor te zorgen. Door alle omstandigheden was er bovendien nogal wat weerstand in persoonlijke relaties. Het voordeel is dat je je hierdoor wel veel bewuster bent geworden van de band die je met iemand hebt. Ruzies raken je enorm en vergeet je niet snel, maar je laat ook niet over je heen lopen.

Toch ben je bij iemand om wie je geeft geneigd om net iets vaker met de hand over je hart te strijken. Dat je familieleden en andere dierbaren lange tijd niet echt kon zien, maakte je verdrietig. Het zorgde voor een behoorlijk eenzaam gevoel, want je bent nu eenmaal iemand die slecht zonder het gezin en de familie kan.

Groei en liefde

Er is meer lucht op verschillende vlakken en ook meer liefde om je heen. Het kan best zo zijn dat je de financiële gevolgen van de coronacrisis gaat merken, maar dat weerhoudt je er niet van om een kind of partner financieel te steunen. Als je om iemand geeft, laat je diegene niet vallen. Behandelt iemand je echter niet goed, dan laat je diegene nu eerder los. Je durft steeds meer voor jezelf te kiezen, terwijl je toch ondersteunend blijft voor wie je liefhebt.

Al zul je wel steeds moeten afwegen of je nu wel of niet zorgzaam wil zijn. Van nature ben je nogal zuinig en nu nog wat meer. Desalniettemin kunnen er nieuwe mogelijkheden ontstaan om je financiën aan te vullen of is er sprake van een meevaller op dat gebied.

Belangrijk

Je bent nogal spiritueel en religieus ingesteld, al hoeft dat niet per se kerkelijk te zijn. Het geeft je gewoon houvast als je het gevoel hebt dat er meer is dan je kunt zien en dat je ook om steun kunt vragen van ‘hogerhand’. Uit je creativiteit haal je veel voldoening, ook als je daar nog nooit echt iets mee hebt gedaan. Je maakt bijvoorbeeld leuke foto’s van je (klein)kinderen, huisdieren of je tuin. Of een persoonlijk receptenboekje voor een vriendin of (klein)dochter. Als herinnering voor later.

Leeuw (24-7 t/m 23-8) jaarhoroscoop 2021: wat nu?

Al had je de laatste maanden de wind mee, het was toch geen aangenaam jaar. Veel Leeuwen zijn de trotse leiders van een bedrijf of vereniging of hebben een andere goede positie. Als er dan buiten je schuld opeens van alles misgaat, geeft dat je toch een gevoel van falen. Onterecht, maar zo ervaar je dat nou eenmaal. Maar sterk als je bent, laat je je er niet snel onder krijgen. Je bent inventief en zoekt naar veranderingen. Zo komen er uiteindelijk vanzelf nieuwe kansen op je pad.

Groei en liefde

Een partner, zakelijk of privé, kan wat moeite hebben met je plannen. Je bent altijd loyaal naar je omgeving en neemt ook echt wel je verantwoordelijkheden, maar je kunt niet toveren. Ook houdt je van delegeren en leiding geven, maar soms is het beter om je omgeving te vragen mee te doen, zodat je meer een team bent. Bovendien ontlast je daarmee jezelf en zorg je ervoor dat de ander zich meer betrokken voelt. Samen kun je nou eenmaal meer dan alleen, ook als het om je familie of het uitvoeren van een hobby gaat.

Je bent goed in het stimuleren van anderen. Toch is het ook wel fijn voor je zelfvertrouwen als je zélf die steun krijgt van een geliefde of goede vriend(in). Zo wordt dat samenwerken een win-winsituatie. Via de ander leer je ook weer iets nieuws. Ga je bijvoorbeeld anders koken, waardeer je boeken die je misschien eerst niet zou lezen of ontdek je bezigheden die je had onderschat. Andersom geef je ook jóúw kennis weer door aan de ander. Je houding is nu wat meer op gelijkwaardigheid gericht en minder op degene die leiding geeft.

Belangrijk

Wees niet bang voor verandering. Dat kan op allerlei vlakken spelen, maar vooral in je werk of dagelijkse bezigheden. Gebruik je te weinig digitale systemen, dan wordt het tijd dat je daar meer van leert. De computer is handiger dan je denkt, ook als je al wat ouder bent. Er is iets blijvend veranderd, dus zul je je moeten aanpassen aan nieuwe gewoontes en manieren. Daar slaag je goed in en zo vind je vanzelf nieuwe leuke mogelijkheden.

Maagd (24-8 t/m 23-9) jaarhoroscoop 2021: wat nu?

Je bent erg gevoelig voor spanningen om je heen en daar had je het afgelopen jaar ook last van. Je pikt nou eenmaal veel signalen op uit je omgeving. Tegelijkertijd ben je ook erg sterk en daardoor kon je volhouden in situaties waar anderen het zouden opgeven. Ook het komende jaar voel je je nog zo sterk. Dat maakt dat je de nieuwe regels die ontstaan, en die voor de nodige beperkingen kunnen zorgen, makkelijk oppakt en ombuigt, zodat er zelfs mogelijkheden zijn om te groeien.

Groei en liefde

Van nature ben je erg behulpzaam en dat kan een valkuil zijn in moeilijke tijden. Je kunt je dan zó dienstbaar opstellen dat je niet meer voldoende aan jezelf toekomt. Vooral als je werk doet waarin dat soort situaties snel ontstaan, zoals bijvoorbeeld in de zorg. Probeer wat vaker nee te zeggen om te voorkomen dat je over je grenzen gaat. Dus draai niet meer uren dan nodig en zorg ervoor dat je beschermende kleding draagt als de omstandigheden daarom vragen.

Ook in relaties zul je duidelijker willen bepalen tot hoever je wilt gaan. Je vindt het fijn als je je geliefden kunt bijstaan als ze het lastig hebben, maar je mag zelf ook best eens om hulp vragen. Of jezelf even wat rust gunnen. Daardoor houd je het langer vol. Hoe nuchter je ook bent, je bent er ook erg goed in om iemand op een voetstuk te plaatsen. Dit is een jaar waarin liefdesrelaties heel belangrijk zijn. Vooral tegen het eind van het jaar zie je die dan ook graag bevestigd.

Belangrijk

Door niet toe te geven aan je angst door wat je van buitenaf oppakt, maar in je eigen kracht te blijven geloven, functioneer je het best. Je bent zeer kritisch van aard, waardoor je ook jezelf soms onderuit haalt. Dat lijk je nu langzaam een beetje af te leren. Omdat je zo gevoelig bent voor details kun je soms het overzicht kwijtraken. Een to do-lijstje kan dan helpen. Door aan het eind van de dag te bedenken wat er allemaal goed ging in plaats van wat nog beter kon, heb je meer plezier in je leven.

Weegschaal (24-9 t/m 22-10) jaarhoroscoop 2021: wat nu?

Het afgelopen halfjaar was er van alles aan de hand op het gebied van relaties. Aan de ene kant was er sprake van een bepaalde competitiedrang in de omgang met collega’s, vrienden, kennissen of familie. Maar je kunt ook juist je energie hebben gebundeld, waardoor jullie samen veel hebben bereikt. Hoe dan ook voelde je je erg verantwoordelijk voor de mensen om je heen en dat was soms best heftig. Nu gaat de druk wat van de ketel. Je kunt dan meer je eigen weg volgen en bent ook meer in balans.

Groei en liefde

De meeste beperkingen lijken achter je te liggen, zodat je met meer plezier en harmonie verder kunt. Je hebt een grondige hekel aan ruzie en gedoe en om dat te voorkomen, heb je het afgelopen jaar al je diplomatieke talenten ingezet. Daardoor heb je meteen ontdekt hoe sterk je bent en dat je veel voor elkaar krijgt als je maar kalm blijft. Het komende jaar merk je dat nog sterker en laat je je minder beïnvloeden door anderen. Je financiële situatie is wat grillig en dat zorgt voor onrust. Maar met je discipline en diplomatie kun je een hoop rimpels gladstrijken.

(Klein)kinderen krijgen meer kansen en geven ook vreugde, maar dat kost wel wat. Vooral als ze een opleiding volgen of in de problemen zitten. Er kan sprake zijn van wat spanning binnen de familie. Bijvoorbeeld door de zorg voor een ouder familielid of bepaalde emoties die naar boven komen. Een gesprek met een goede vriendin lucht op. Je hebt geleerd van je ervaringen en bent minder bang om je mond open te doen als iets je niet aanstaat. Al blijf je daarbij wel altijd beschaafd.

Belangrijk

Na een periode met veel gepieker is het nu tijd om meer plezier te hebben en weer van kunst en cultuur te genieten. Of gewoon wat vaker een mooie bos bloemen of nieuw kledingstuk voor jezelf te kopen. Ook al wil of moet je soms zuinig doen, een beetje verwennen hoort er ook bij. Je bent iemand die hangt aan schoonheid en door dat om je heen te creëren, functioneer je ook beter op andere vlakken.

Lees ook:
Dit wordt jouw geluksdag in 2021 volgens je sterrenbeeld

Schorpioen (23-10 t/m 22-11) jaarhoroscoop 2021: wat nu?

Het afgelopen jaar was ieders bewegingsvrijheid behoorlijk beperkt. Je werd daar niet bepaald vrolijk van, maar kon het wel accepteren omdat je begreep waarom het nodig was. Ook krijg je in 2021 echter steeds meer behoefte aan vrijheid en kunt een rebels gevoel soms met moeite onderdrukken. Ergens krijg je het gevoel dat je het allemaal wel zelf kunt bepalen. Je bent iemand die altijd tot het uiterste gaat en veel aankunt.

Vooral degenen die werken zien de economische bui al een tijdje hangen. Als je je baan bent kwijtgeraakt, wil je misschien iets voor jezelf gaan doen. Of je op andere doelen richten, want het idee dat je zonder inkomen zou komen te zitten benauwt je. Het is je eer te na om dat te laten gebeuren.

Groei en liefde

Door alle rumoer raak je mensen kwijt of verandert een relatie. Dat kan zowel positief als negatief zijn. Je hebt het gevoel dat je al je energie moet gebruiken om vooruit te komen. Als iemand dan in een slachtofferrol blijft zitten, kun je daar weinig mee. Blijft je eigen positie ongewijzigd, dan kan die van je partner veranderen en dat zorgt ook voor spanningen. Trouw als je bent weet je jezelf echter voor een groot deel weg te cijferen en de ander te stimuleren. Al moet het niet te lang duren, want dan ben je geneigd om de boel over te nemen en zélf maatregelen te treffen.

Puur omdat je wilt overleven, komt je dominante kant dan naar boven. Dat gebeurt ook als je de zorg over een familielid hebt. Hierdoor leer je eigenlijk dat je veel sterker bent dan je had gedacht en dat je altijd nog wel ergens extra energie vandaan weet te halen.

Belangrijk

Je weet eigenlijk best hoe je bepaalde lastige zaken moet aanpakken, als je maar vertrouwt op je gevoel. Blijf niet hangen in boosheid en wantrouwen, maar probeer oplossingsgericht te denken. Dan krijg je meer plezier en worden goede relaties alleen maar hechter. Het zorgt ervoor dat je ook zin hebt om je huis op te ruimen en kasten leeg te halen. Dan krijg je meteen ruimte voor nóg meer leuks. Letterlijk en figuurlijk.

Boogschutter (23-11 t/m 22-12) jaarhoroscoop 2021: wat nu?

Veel Boogschutters hebben een medisch beroep of zijn werkzaam in het onderwijs. Het moge duidelijk zijn hoe het afgelopen jaar dan is geweest. Veel werk, veel uren en veel stress. Maar ook veel voldoening en een groot saamhorigheidsgevoel. Een combinatie dus van zowel prettige ervaringen als een machteloos gevoel. Het komende jaar zal het wat minder zwaar worden, maar we zijn er nog lang niet. Er zullen van tijd tot tijd nog heel wat onverwachte zaken op je bordje komen.

Groei en liefde

Het komende jaar staat in het teken van veel nieuwe regels, maar ook van groei, optimisme, genezing en vooruitgang. Al blijft het virus nog wel rondwaren en zijn we er niet meteen helemaal van af. Maar met het vaccin is het in elk geval beter onder controle te houden, al kan ook dat nog wel even op zich laten wachten. Eerlijk als je bent, kun je je soms behoorlijk ergeren aan zaken die misgaan en beter hadden kunnen worden geregeld.

Als het binnen je mogelijkheden ligt, ga je daar dan ook iets aan doen. Het afgelopen jaar is er op dat gebied al het een en ander in gang gezet. Je leert wel dat je soms beter diplomatiek kunt zijn dan meteen het hart op de tong te hebben.

Er komen veel dingen op je pad en je zult al je inventiviteit en expertise nodig hebben om die het hoofd te bieden. Zo merk je wel meteen dat uitdagingen en nieuwe avonturen beter bij jou passen dan je dacht. Je huiselijke omstandigheden wil je op orde krijgen. Deze keer wil je écht eens meer tijd maken voor de liefde en plaatst je jouw werk een beetje op de achtergrond. Je geliefden begrepen toch al niet waarom dat altijd zo belangrijk was.

Belangrijk

Het wordt een druk jaar, maar daar heb je ook wel weer zin in. Stel jezelf duidelijke doelen, zodat je weet welke richting je op wilt. Op die manier blijf je gefocust. Heel veel reisjes zitten er nog niet in, maar wél in je hoofd. Je leert veel dit jaar. Financieel blijft het onrustig, dus het bekende appeltje voor de dorst is wel zo verstandig.

Steenbok (23-12 t/m 20-1) jaarhoroscoop 2021: wat nu?

Na een periode waarin er veel onrust was, vooral in je huiselijke omstandigheden of bij de familie, krijg je nu meer te maken met de financiële gevolgen van de huidige situatie. Je bent een echte regelaar en hebt graag de touwtjes in handen. Het ene moment lukt dat je prima, maar het volgende moment krijg je te maken met onverwachte zaken. Allemaal buiten jouw schuld, maar je moet er wel mee om zien te gaan. Daar kun je van balen.

Groei en liefde

Je bent uiterst praktisch en doet vooral wat nuttig is. Aan onnodige zaken verspil je geen energie. Doordat je zowel de korte als lange termijn goed in de gaten houdt, weet je een prima strategie uit te zetten. Vooral in een werksituatie. Je bent sterk en laat niet over je heen lopen. Je krijgt te maken met positieve zaken, maar ook met beperkingen. Vooral op het gebied van je financiën komen er meer zekerheden. Je zelfvertrouwen krijgt een boost, maar kan ook af en toe een deukje oplopen. Gelukkig ben je behoorlijk stoïcijns, dus je kunt wel wat hebben. Je komt het verst als je per gebeurtenis bekijkt wat de beste oplossing is.

Als echte volhouder kom je dit jaar sterker uit dan je er misschien in gaat. Je leert jezelf beter kennen. Datzelfde geldt voor de relaties die je hebt. Je vindt dat niet altijd makkelijk en kunt soms behoorlijk koppig zijn, maar groeien doe je samen. Door je angst of gevoel te uiten, krijg je ook meer terug. Zo wordt duidelijker wie wel en niet bij je past en hoef je niet altijd zélf die rots in de branding te zijn.

Belangrijk

Het is tijd om je wat flexibeler op te stellen. Meer open te staan voor nieuwe dingen. Je laat grote (klein)kinderen wat meer vrij of geeft ze kleinere duidelijke regels. Misschien heb je behoefte aan een hobby; geef dat ruimte. Je kiest dan vooral voor iets wat je nog niet kent in plaats van de gebaande paden te bewandelen. Je merkt dat je meer lef hebt en dat je zelfvertrouwen groter is. Al zullen maar weinigen aan de buitenkant het verschil zien.

Waterman (21-1 t/m 18-2) jaarhoroscoop 2021: wat nu?

Het afgelopen jaar, waarin je vaak geen grip had op de situatie, benauwde je van tijd tot tijd behoorlijk. Nu ben je beter in staat om dat gevoel los te laten. Er gaan dingen veranderen. Alsof je eindelijk de beslissingen neemt waar je al een tijd tegenaan zit te hikken. Er zit nog wel een addertje onder het gras, want je blijft nog wel een tijdje met beperkingen te maken hebben.

Door bepaalde veranderingen zijn je huiselijke omstandigheden nog niet helemaal op orde. Dat kan voor onrust zorgen, zowel in je eigen gezin als binnen de familie. De gevolgen van het virus spelen daarin ook een rol.

Groei en liefde

Je kunt er slecht tegen als anderen je regels opleggen, want je vrijheid is je zeer lief. Dat is je het afgelopen jaar maar weer eens extra duidelijk geworden. Maar als je ergens de logica van inziet, is het al een stuk makkelijker. Je bent immers een zeer weldenkend mens. Als mensen zich niet aan de regels hielden of asociaal gedrag vertoonden, zul je je dan ook enorm hebben geërgerd. Als geen ander begrijp je dat samenwerking nodig is en dat je daarvoor kunt kíézen. Maar dan wel op basis van gelijkwaardigheid.

Je wilt graag meedenken over manieren om op een andere manier te werken en geld te verdienen. Dat alles op basis van een eerlijke verdeling, zodat een grote groep er toegang toe heeft.

Dat wil trouwens niet zeggen dat men iets cadeau krijgt, want er moet natuurlijk wel voor worden gewerkt. Streng maar rechtvaardig, dat past bij je. Ook in relaties. Hoewel je altijd wel behoefte hebt aan je eigen ruimte hoeft dat niet ten koste te gaan van de intensiteit. Maar jezelf eindeloos aanpassen, daar heb je geen zin meer in.

Belangrijk

Geduld is een schone zaak. Door duidelijk te communiceren, begrijpt de ander beter wat je bedoelt. Vooral in relaties is er tijd én duidelijkheid nodig om de ander te laten zien wat je graag anders wilt. Dat geldt voor allerlei soorten relaties. Je zoekt vérbondenheid en geen gébondenheid. In materiële zin zoek je uit wat wel en niet van waarde voor je is.

Vissen (19-2 t/m 20-3) jaarhoroscoop 2021: wat nu?

Na een jaar waarin de wereld behoorlijk op z’n kop stond heb je nu vooral behoefte aan rust. Door alle onzekere omstandigheden wordt die behoefte nog niet helemáál vervuld, maar het virus zal wel wat meer onder controle komen. De economie heeft echter nog een lange weg te gaan. Alle ontwikkelingen zorgen er wel voor dat dit een boeiende tijd is. Bepaalde veranderingen die onbewust in gang zijn gezet zullen zich de komende periode verder ontwikkelen. De zorg voor anderen is hard nodig en daar ben je je bewust van. Al steek je soms ook graag even je kop in het zand.

Groei en liefde

Romantiek, sprookjes, illusies en religie zijn zaken waardoor je je soms sterk laat beïnvloeden. Aan de ene kant kun je daardoor zó op zoek zijn naar dat ideaalbeeld, dat je de realiteit uit het oog verliest en jezelf te veel wegcijfert. Maar je kunt juist ook een grote steun hebben aan de dingen waarin je gelooft. Je hebt een grote behoefte aan vrijheid en bent sterker dan ooit. Hoewel je bepaalde beslissingen en taken soms graag op de lange baan schuift, kun je prima functioneren door overal doorheen te laveren. Je bent wel meer op zoek naar de balans tussen de realiteit van het leven (denk: rekeningen betalen) en de romantische kant ervan.

Soms kun je iemand helemaal adoreren en krijg je opeens door dat er iets niet klopt. Het is fijn om een persoon om je heen te hebben die je discipline stimuleert en voor de nodige structuur zorgt. Maar zélf kun je ook die persoon zijn voor een ander. Je gevoel voor saamhorigheid en zorgzaamheid maakt je erg geliefd en nodig en dat geeft jou dan weer veel voldoening.

Belangrijk

Met je sterke intuïtie en je grote psychologische inzicht ben je een belangrijke steun voor anderen. Maar ook op zakelijk vlak kan dit je veel bieden. Het is tijd om oude patronen te doorbreken en afstand te nemen van minder goede gewoontes. Daardoor krijg je ruimte voor iets nieuws en kun je je talenten nóg beter ontplooien. Later dit jaar lijk je dan ook echt een nieuwe start te gaan maken.

Deze jaarhoroscoop 2021 is berekend door Marjolijn de Jong.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Tekst | Marjolijn de Jong
Beeld | Getty Images

Loesja de Bruin
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden