bloem sterrenbeeld Beeld bloomon
Beeld bloomon

Florascoop

Deze bloem past het best bij jouw sterrenbeeld

Krijg en geef jij graag bloemen? Dan is het leuk om te weten welke bloem volgens de astrologie het best bij jou of een ander past. Elk sterrenbeeld heeft namelijk een bloem die voor hem of haar de ideale match is.

Zo is de pioenroos dé bloem van Stier.

Wat is de bloem van jouw sterrenbeeld?

Waterman (20 januari t/m 18 februari)

Jouw bloem: anemoon

null Beeld

De Waterman heeft een zorgzaam karakter. En laat de anemoon, ofwel windbloem, daar nou symbool voor staan. Hoe hard de tegenwind die jij krijgt ook is, je doet alles met positieve inzet en vol overgave. Een eigenschap die veel mensen in jou bewonderen!

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

null Beeld

Jouw bloem: Franse tulp

Jij bent vastberaden en een tikkeltje eigenwijs, Vissen. Je bent niet bang om je eigen weg te kiezen. Net als de Franse tulp. Deze bloem volgt altijd het zonlicht, waardoor z’n steel extra lang wordt. Volg de zonnestralen en je groeit!

Ram (21 maart t/m 19 april)

null Beeld

Jouw bloem: fritillaria

De koude, donkere winter is niet helemaal jouw seizoen, hè Ram? Je kunt niet wachten tot het voorjaar, dan bloei je weer helemaal op. Net als de fritillaria. Deze voorjaarsbloeier staat bekend om de opvallend nonchalante groeiwijze. De top van de steel hangt namelijk. Lekker relaxed, net als jij! Hou dat vast.

Stier (20 april t/m 20 mei)

null Beeld

Jouw bloem: pioenroos

Wie valt er niet voor de charmes van een Stier? Je hebt een zachte, opgewekte en extraverte persoonlijkheid. Dat maakt jou de perfecte match met de pioenroos. Deze beeldschone bloem staat symbool voor passie en romantiek. Een onweerstaanbare aantrekkingskracht die de Stier ook bezit.

Tweelingen (21 mei t/m 20 juni)

null Beeld

Jouw bloem: prunus

De prunus, ook wel sierkers genoemd, staat symbool voor een nieuw begin. En laat Tweelingen, die bekend staan om hun positieve instelling in het leven, daar nu expert in zijn. Na een zware klap vind jij altijd de energie om een nieuwe stap te zetten. Maar wees je niet te streng voor jezelf? Focus op kleine stappen nemen. Dan zul je, net als de bloemetjes van de prunus, helemaal opbloeien.

Kreeft (21 juni t/m 22 juli)

null Beeld

Jouw bloem: ridderspoor

Ridderspoor, ofwel delphinium, staat symbool voor jouw liefdevolle karakter. De lange, stevige steel weerspiegelt jouw vastberadenheid in het leven. De zachte bloemenpluimen wijzen op jouw kwetsbare kant. De combinatie van deze twee eigenschappen maakt dat iedereen zo dol op jou is.

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

null Beeld

Jouw bloem: carthamus

De Leeuw heeft een creatief en veelzijdig karakter. Je komt misschien wat intimiderend over, maar bent hartstikke aaibaar. Net als de carthamus, die met z’n geel-oranje en stekelige blaadjes niet het meest lieflijke uiterlijk heeft. Toch is-ie hartstikke zacht en een echte eyecatcher.

Maagd (23 augustus t/m 22 september)

null Beeld

Jouw bloem: nerine

Je kunt niet om de sierlijke nerine heen. En dat geldt ook voor jou, zelfverzekerde Maagd! Deze stervormige bloem heeft net als jij een heel gracieus voorkomen. Je bezit een bepaalde charme waar bijna iedereen voor valt.

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

null Beeld

Jouw bloem: dahlia

De dahlia is er in veel soorten en kleuren en staat onder meer voor innerlijke kracht, elegantie en betrokkenheid. Precies jouw kwaliteiten, Weegschaal - in welke situatie je je ook bevindt.

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)

null Beeld

Jouw bloem: kangoeroepoot (anigozanthos)

Jij houdt van verleiden, maar bent heel gevoelig. Deze bijzondere bloem weerspiegelt met haar fluweelachtige textuur jouw zachte en romantische kant, Schorpioen. Maar jij staat ook bekend om je wilde en speelse kant, die je in de kangoeroepoot in haar grillige vorm terugziet.

Boogschutter (22 november t/m 21 december)

null Beeld

Jouw bloem: katoentak

Jij komt heel stabiel en beheerst over, maar wie jou echt goed kent weet dat je ook zeker je gevoelige momenten hebt. Dat weerspiegelt de katoentak met haar stoere tak en zachte katoenwatten perfect. Jij bent goed in balans en van jezelf bewust en daar mag je trots op zijn. De juiste personen zien jou precies zoals jij echt bent.

Steenbok (22 december t/m 19 januari)

null Beeld

Jouw bloem: amaryllis

De amaryllis is een indrukwekkende verschijning. Haar lange, stevige steel met trompetvormige bloemen staat voor jouw doorzettingsvermogen en rechte rug: we kunnen niet om je heen. Amaryllis stamt af van het Griekse amarysso, wat ‘stralen’ betekent. En stralen zal je in 2022!

Faye Heijnisbloomon
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden