Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Steenbok

Deze dag zet grote veranderingen in gang. Je merkt het vooral op het gebied van communicatie. Je bent heel eerlijk en direct. Iets wat anderen verhelderend óf juist heel irritant kunnen vinden. Laat je niet beïnvloeden door de mening van de mensen om je heen; wees helemaal jezelf. Deze dag lijkt ideaal te zijn om jouw plannen eens op papier te zetten. Zingen, dansen, schilderen: het lijkt je ineens allemaal leuk om mee bezig te zijn. Doe iets nieuws.
Steenbok

Meer weten, Steenbok? Check dan ook jouw weekhoroscoop en jaarhoroscoop:

Of lees hieronder alles over jouw sterrenbeeld. Van karaktereigenschappen tot vriendschappen en Steenbok in de liefde.

Steenbok (22/12 – 19/01)

Ben je geboren tussen 22 december en 19 januari? Dan is Steenbok jouw sterrenbeeld. Dit kan je van alles vertellen over jouw karaktereigenschappen, vriendschappen en relaties en nog véél meer.

Karaktereigenschappen van Steenbok

Dit sterrenbeeld is de meest traditionele en serieuze van de dierenriem. Ze zijn dol op regels, routines en structuur en worden niet graag tegengesproken. Een discussie aangaan met een Steenbok is op eigen risico, want negen van de tien keer hebben ze nog gelijk ook. Steenbokken zijn van nature heel volwassen en vinden het daarom moeilijk om ook hun speelse kant te laten zien. Ze zijn echter wel héél competitief ingesteld en daarom gek op spelletjes en sport. Ontspannen vindt dit sterrenbeeld lastig, en ook hun emoties laten ze niet snel zien.

Positieve eigenschappen van Steenbok

Steenbokken zijn enorm verantwoordelijk én harde werkers. Niet zo gek, want ze zijn dol op geld en zijn tot veel bereid om er financieel comfortabel bij te zitten. Daarnaast zijn dit kalme en bijna coole mensen. Ze hebben een natuurlijke autoriteit over zich en zijn daarom goede leiders. Ondanks al deze serieuze eigenschappen hebben Steenbokken ook een sensuele kant: ze zijn gek op (traditionele) kunst, muziek en geloven in ware liefde. Hier vind je meer positieve eigenschappen van Steenbok en hier ontdek je juist hun slecht eigenschappen.

Steenbok en de liefde

Door het schild van een Steenbok breken is lastig. Dit sterrenbeeld is gereserveerd en gesteld op hun privacy. Over gevoelens praten vinden ze onproductief en daarom maar gedoe. Dat maakt een liefdesrelatie met dit sterrenbeeld lastig. Maar toch: de Steenbok is traditioneel en gelooft daarom wél in ware liefde. Ze zullen mensen daarom niet zomaar om de tuin leiden. Een Steenbok valt op ambitieuze, succesvolle mensen – simpelweg omdat zij zelfverzekerd overkomen, en daar is dit sterrenbeeld dol op.

Steenbok en seks

Steenbokken hebben een enorm libido en zijn dol op seks. Misschien omdat dat voor hen een van de weinige manieren is om stoom af te blazen en de regels los te laten. Niet dat de Steenbok seks niet serieus neemt, want dat doen ze absoluut wel. Een Steenbok wil overal de beste in zijn, dus óók tussen de lakens laten ze graag zien wat ze kunnen.

Steenbok en vriendschap

Een Steenbok is een enorm toegewijde vriend(in), en is gek op het plannen van gezellige avonden. Maar: dit teken is ook koppig, wil altijd zijn gelijk halen en toont niet graag zijn emoties. Weinig mensen kunnen daar doorheen kijken, dus het duurt soms even voordat een Steenbok een hechte vriendschap met iemand sluit. Maar als dat gebeurd, zal de ander al snel ontdekken dat je met een Steenbok ook ontzettend veel lol kan beleven. Benieuwd wie die perfecte vriendschapsmatches zijn? Dat lees je hier.

Steenbok op werk

Een Steenbok is een echte workaholic. Ze nemen graag grote verantwoordelijkheden op zich en kunnen in ieder bedrijf, groot of klein, structuur brengen. Steenbokken zijn niet dol op bureaucratie maar zijn er wél ontzettend goed in. Dat is niet zo gek, want dit sterrenbeeld kent nu eenmaal álle regels. Vanwege hun obsessie met geld (want geld geeft status, in hun ogen) zijn Steenbokken ambitieus en hebben ze een grote kans om miljonair te worden. Als ze zich voor die tijd niet over de kop werken en een burn-out krijgen, dan.