header dag horoscoop leeuw Beeld redactie
Beeld redactie

Daghoroscoop Leeuw

Je bent een beetje teleurgesteld in een goede vriend of vriendin, maar je laat dat niet openlijk merken. In dit geval is dat ook niet nodig en kun je het best over je hart strijken. Zand erover en vergeten met die handel. Geniet van een goede gezondheid en sta positief in het leven. Zelfs als je een chronische kwaal hebt moet je er het beste van proberen te maken. Besef dat piekeren ondermijnend werkt. Financiële zaken zouden nu beter moeten verlopen.

Meer weten, Leeuw? Check dan ook jouw weekhoroscoop en jaarhoroscoop:

Of lees hieronder alles over jouw sterrenbeeld. Van karaktereigenschappen tot vriendschappen en Leeuw in de liefde.

Over sterrenbeeld Leeuw (23-07 – 22-08)

Ben je geboren tussen 23 juli en 22 augustus? Dan is Leeuw jouw sterrenbeeld. Dit kan je van alles vertellen over jouw karaktereigenschappen, vriendschappen en relaties, en nog véél meer.

Karaktereigenschappen van Leeuw

Het sterrenbeeld Leeuw heeft alles weg van het dier waar het naar vernoemd is: leeuwen zijn trots, opvallend én hebben vaak een volle bos mooie manen. Mensen met het sterrenbeeld Leeuw staan graag in het middelpunt van de aandacht, en vanwege hun opvallende verschijning gebeurt dat meestal ook. Dit sociale sterrenbeeld heeft een uitstekend gevoel voor humor en vertelt vaak de meest boeiende verhalen (al dan niet omdat ze de waarheid wat overdrijven), dus Leeuwen hebben vaak veel vrienden om zich heen. Hun trotse persoonlijkheid kan soms omslaan naar arrogantie en Leeuwen zijn ook échte dramaqueens.

Positieve eigenschappen van Leeuw

Leeuwen zijn het zonnetje in huis: ze zijn vrolijk, positief, hebben een geweldig gevoel voor humor en zijn altijd overal voor in. Ze werken hard om hun doelen te bereiken en helpen anderen graag om hetzelfde te doen. Hoewel Leeuwen zich graag omringen met mooie en dure dingen, zijn ze daarin niet hebberig en ook erg gul naar hun geliefden. Toch zijn Leeuwen vanbinnen vaak een stuk gevoeliger dan ze laten zien. Hun grootste angst? Dat hun trots gekrenkt wordt. Alleen bij hun meest hechte familie en vrienden durven ze volledig zichzelf te zijn. Lees nog meer over de positieve eigenschappen van Leeuw en ontdek ook de slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw.

Leeuw en de liefde

Leeuwen zijn dól op verliefd zijn en alles wat daarbij komt kijken. In de liefde geven ze alles en verwachten dat ook terug: cadeaus, uitgebreide etentjes, veel seks en veel berichtjes. Vooral in de beginfase is het geweldig om met een Leeuw te daten. Ze zijn dan enorm behulpzaam en liefhebbend. Als dit gevoel later in een relatie omslaat, dan kan een Leeuw jaloers, overheersend of arrogant worden. Teleurstellingen en een breuk in vertrouwen kan een Leeuw moeilijk verwerken, omdat hun o zo belangrijke trots dan gekrenkt wordt.

Leeuw en seks

Leeuwen zijn de koning van de jungle, en dat merk je tussen de lakens zéker. Ze zitten vol vuur en passie en staan ook in bed graag in het middelpunt van de belangstelling. Als het even kan, hebben ze het liefst een spiegel in de slaapkamer zodat ze naar zichzelf kunnen kijken tijdens de daad. Dat betekent niet dat ze hun partner tijdens de seks verwaarlozen. Integendeel: Leeuwen zitten vol enthousiasme en geven graag een show, en doen er alles aan om hun ‘publiek’ tevreden te stemmen. Lol en passie is voor een Leeuw het belangrijkst – als ze die connectie niet voelen, vinden ze er weinig aan.

Leeuw en vriendschap

Leeuwen staan erom bekend een grote vriendenkring te hebben. Ze zijn spontaan en sociaal, dus vrienden maken is voor hen geen probleem. Als ze de klik voelen, kunnen ze je zomaar na vijf minuten al op hun verjaardag uitnodigen. Een diepere connectie vormen vinden Leeuwen echter lastiger, vooral omdat ze hun kwetsbare kant niet goed durven laten zien. Als je bevriend bent met een Leeuw, en ze delen een geheim met je of huilen in jouw bijzijn, dan weet je dat hij of zij zich écht veilig voelt bij jou. Ontdek ook wie die perfecte vriendschapsmatches zijn voor het sterrenbeeld Leeuw.

Leeuw op werk

Mensen met het sterrenbeeld Leeuw zijn extreem ambitieus en willen ook op professioneel gebied het perfecte leven dat ze voor ogen hebben. Ondanks hun reputatie als luxepaarden zijn Leeuwen echt niet vies van hard werken, al hebben ze misschien iets meer validatie nodig dan anderen. Een saaie baan waarin ze niet gezien worden is niets voor Leeuwen, ze moeten het gevoel hebben dat ze er iets toe doen én dat ze hun talenten voor de volle honderd procent benutten.

Redactieredactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden