header dag horoscoop kreeft Beeld redactie
Beeld redactie

Daghoroscoop Kreeft

Wat spring je toch kwistig om met je kostbare vrije tijd. Laat die televisie en computer nou eens een avondje uit en doe weer eens iets met die creatieve gave! Muziek, schrijven, toneel, you name it. Je bent vandaag eigenlijk liever lui dan moe en dat neemt je wederhelft je niet in dank af. Je kunt het best wat rustiger aan doen, zolang je dan maar niet anderen voor je karretje gaat spannen. Zoek gewoon de gulden middenweg. Dan blijft de sfeer ook goed.

Meer weten, Kreeft? Check dan ook jouw weekhoroscoop en jaarhoroscoop:

Of lees hieronder alles over jouw sterrenbeeld. Van karaktereigenschappen tot vriendschappen en Kreeft in de liefde.

Over Sterrenbeeld Kreeft (21/06 – 22/07)

Ben je geboren tussen 21 juni en 22 juli? Dan is Kreeft jouw sterrenbeeld. Dit kan je van alles vertellen over jouw karaktereigenschappen, vriendschappen en relaties en nog véél meer.

Karaktereigenschappen van Kreeft

De Kreeft zit vol tegenstellingen. Aan de ene kant zijn mensen met dit sterrenbeeld enorm gevoelig – ook voor de emoties van anderen – en aan de andere kant zijn ze ambitieus en gefocust. Niet zo gek dus, dat ze nog wel eens last hebben van stemmingswisselingen. Kreeften zijn echte familiemensen en zijn altijd op zoek naar gezelligheid en een gevoel van geborgenheid.

Daarnaast voelen ze een sterke connectie met het verleden, en zijn ze enorm gefascineerd door alles dat oud is. Een mindere eigenschap van Kreeften is dat ze snel in de verdediging schieten tijdens conflicten. Net als een kreeft hebben ze een harde buitenkant en een zachte binnenkant, en soms schieten ze door in die zelfbescherming.

Positieve eigenschappen van Kreeft

Kreeften zijn enorm verzorgende types, en laten iedereen daarom snel op hun gemak en veilig voelen. Ze zijn beschermend tegenover hun geliefde, bijna op het overbeschermende af. Toch komt dit altijd vanuit liefde en niet vanuit bezitterigheid – kreeften geven nu eenmaal nooit op wanneer ze van iemand houden. Dit doorzettingsvermogen vanuit hun emotie passen ze toe op alle vlakken in hun leven. Ondanks hun onzekerheden zetten Kreeften altijd stug door – maar dan wel met hier en daar de nodige tranen. Ook hebben ze een énorm goed geheugen. Lees nog meer over de positieve eigenschappen van Kreeft en ontdek ook de slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft.

Kreeft en de liefde

Kreeften zijn de echte ‘moeders’ van de dierenriem, en dit uit zich ook in de liefde. Ze willen er graag voor hun partner zijn en voor hem of haar zorgen. Soms kan dit voor de partner een beetje verstikkend voelen. Kreeften zijn soms wat onzeker en vinden daten daarom lastig, maar in een lange, vaste relatie bloeien ze helemaal op. Ze zoeken een diepe connectie die alles overstijgt. Loslaten in de liefde vindt een Kreeft moeilijk, en daarom klampt ‘ie zich soms iets te lang vast aan een relatie die eigenlijk niet werkt.

Kreeft en seks

Kreeften hechten meer waarde aan liefde dan aan seks, en seks is voor hen daarom ook vooral een romantische aangelegenheid. Ze nemen het uiterst serieus en geven hier hun hart en ziel bloot. Onenightstands passen niet bij Kreeften, ze zullen alleen tussen de lakens duiken met een partner die ze voor de volle honderd procent kunnen vertrouwen. Heel speels is een Kreeft niet in bed, ze houden eerder van liefdevolle, langzame seks zonder al te veel fratsen.

Kreeft en vriendschap

Als je eenmaal in het hart van een Kreeft zit, dan beschouwt hij of zij je als familie. Kreeften gaan voor hun vrienden door het vuur en zijn dol op het creëren van gezellige momenten. Voor hulp of advies kun je altijd bij een Kreeft aankloppen, omdat Kreeften energie halen uit het helpen van anderen. Ondanks dat een Kreeft heel emotioneel ingesteld is, hebben ze wel moeite met hun diepste gevoelens tonen aan hun vrienden. Ontdek ook welke vrienden het best bij het sterrenbeeld Kreeft passen.

Kreeft op werk

Kreeften hebben het liefst een baan waarin ze hun emotionele gevoeligheid kunnen inzetten op een positieve manier. Een baan in de zorg, het onderwijs, sociaal werk, psychologie of coaching past daarom goed bij ze. Maar omdat Kreeften ook heel huiselijke types zijn, zouden ze ook in kleinhandel, horeca of interieur heel goed tot hun recht komen. Ze moeten echter wel oppassen dat ze door hun gevoelige aard hun werk niet te veel mee naar huis nemen. Dit gaat ze emotioneel opbranden.

Redactieredactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden