5 opmerkelijke trucs om de hele nacht door te slapen (en dé gouden tip)

5-opmerkelijke-trucs-om-de-hele-nacht-door-te-slapen-en-de-gouden-tip.jpg

Hoe vaak slaap jij de hele nacht (en dan bedoelen we vanaf het moment dat je hoofd het kussen raakt totdat de wekker gaat)? Precies. Met deze trucs schijn je makkelijker de hele nacht door te slapen. Slaap lekker!

Slapen als een roos

Klinkt het je als muziek in de oren? Een hele nacht lang heerlijk doorslapen zonder ook maar één keer wakker te worden? Toegegeven: deze trucs zijn opmerkelijk te noemen, maar misschien toch de moeite van het proberen waard.

Zet een kopje bananenthee

Slaap je geregeld slecht? Trek dan eens thee van een banaan. Dat klinkt gekker dan het is. De mineralen kalium en magnesium (die in de vrucht en vooral in de schil zitten) zouden een kalmerend effect hebben. Magnesium helpt spieren te ontspannen en kalium zou rustgevend werken. Niet helemaal bewezen, maar misschien wel de moeite waard? Hier lees je hoe dat zit én hoe je zo’n potje zet.

Trek warme sokken aan

Echt charmant is het niet. Maar wie goed wil slapen, hoeft niet mooi te zijn. Een slechte doorbloeding kan ervoor zorgen dat sommige lichaamsdelen sneller koud worden en je zo uit de slaap houden. Een aanrader dus voor iedereen met chronisch koude voeten.

Ga voor grijs

Ooit overwogen de muur van je slaapkamer een ander kleurtje te geven? Dat kan effect hebben op de kwaliteit van je slaap. Vermijd felle tinten en drukke prints en ga voor kalmte met kleuren in de tinten grijs of de zachte kleur Heart Wood. Het is een grijsachtige kleur met een roze ondertoon en nuances van paars en cacao. In dit artikel lees je hoe je deze kleur mooi kunt combineren.

Pak die kramp aan

Wie er last van heeft, weet hoe vervelend het is: nachtelijke beenkrampen. Ze kunnen je ’s nachts flink wakker houden. En dan hebben we het nog niet eens over de pijn die het veroorzaakt. Gelukkig bestaat er een simpel huis-tuin-en-keukenmiddeltje tegen de kramp. En dat middel is getest.

Neem een hond of kat

Een huisdier op de slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust. En nee, dan bedoelen we niet dat de kat of hond er gezellig bij komt liggen. Juist als het dier niet ín je bed ligt maar op de grond, zou daar een rustgevende werking vanuit gaan die zorgt dat we stukken beter slapen. En ja, dat is dus echt bewezen.

Gouden tip om in slaap te vallen

Word je toch weer wakker? Dan hebben we een tip om meteen weer in te slapen. We schreven er al eerder over: binnen een minuut in slaap vallen doe je met een simpel trucje. Dr. Andrew Weil van de beroemde Amerikaanse Harvard Universiteit ontwikkelde de ‘4-7-8-ademtechniek’ op basis van een oude yogatruc. Het is even oefenen, maar deze ademtechniek zou ervoor zorgen dat weerstand in je lichaam verdwijnt, met ontspanning als gevolg. Hier lees je hoe het werkt.  Eén, twee drie en slaap.

Welterusten…

Bron: NSMBL
Beeld: iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Heb jij nog geen kaarten voor Margriet Winterfair? Profiteer (nu het nog kan) van €4 korting en bestel ze direct voor maar € 16,50 i.p.v. € 20,50!

 

Ook interessant