Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Home

Een klusjesman of schilder inhuren? Híer moet je op letten

klusjesman.jpg

Is dit het moment om een ronde onderhoud aan je huis te doen? Een klusjesman of schilder inhuren die betrouwbaar is, kan lastig zijn. Dus als je iemand inhuurt, is het belangrijk om te weten dat je met een professional te maken hebt.

Met een aantal gemakkelijke tips kun je voorkomen dat je wordt opgelicht.

1. Doe onderzoek

Tegenwoordig zijn klusjesmannen en schilders goed te vinden via internet. Kies niet gelijk het goedkoopste bedrijf, maar vergelijk bedrijven met elkaar door recensies en ervaringen te lezen. Op de website kun je ook zien of bedrijven een keurmerk hebben of zijn aangesloten bij een branchevereniging. Controleer ook of een bedrijf is aangesloten bij De Geschillencommissie of een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Bepaalde voorwaarden zijn dan goed geregeld. Mocht er bijvoorbeeld schade ontstaan, zijn de kosten gedekt. De Geschillencommissie is er voor klusbedrijven, schilders, loodgieters, dakdekkers en glaszetters.

2. Loop rond in de buurt

Raadpleeg naast internet ook je directe omgeving om een goede klusjesman of schilder te vinden. Ook een handige manier is om rond te lopen door de buurt. Als je een busje ziet van een klusbedrijf of schilder, vraag dan aan bewoners wat hun ervaringen over het geleverde werk zijn. Ook kun je het geleverde werk direct bekijken.

Lees ook
Déze 5 aanpassingen in je huis zijn de investering waard

3. Wees terughoudend bij klusjesmannen aan de deur

Helaas gebeurt het steeds vaker: ‘klusjesmannen’ benaderen je rechtstreeks via een praatje aan de deur. Ze hebben zogenaamd een probleem aan je huis gezien en bieden aan dit direct te behandelen, vaak tegen een hoge aanbetaling. Dit is een veel voorkomende truc waarmee huiseigenaren worden opgelicht. Als er een klusjesman bij jou aanbelt, ga dan niet in op hun voorstel en bel direct de politie. Zij kunnen voorkomen dat bijvoorbeeld je buren de dupe worden van deze slinkse truc.

4. Let goed op déze aandachtspunten bij offertes

Het is handig om bij minimaal drie bedrijven offertes op te vragen. Op deze manier kun je vergelijken voor welk werk je voor welk bedrag krijgt én welke materialen er worden gebruikt. Let daarbij wel op de verborgen kosten. Zo kan het zijn dat een bedrijf hoge voorrijkosten rekent of een meerprijs rekent voor containers en steigers. Let ook op de bedragen inclusief of exclusief btw en of dit 9 of 21 procent is. Goed om te weten: als er in de offerte een richtprijs staat, dan mag de rekening maximaal 10 procent hoger uitvallen, tenzij je hier aparte afspraken over maakt. Bij een prijs ‘in regie’ worden alle kosten achteraf nog eens worden opgeteld. Onder deze kosten vallen werkuren, rekeningen van derden en gebruikte materialen. Het totale bedrag kan dan een vervelende verrassing zijn. Een laatste handige tip is om van te voren een vaste prijs af te spreken en niet alleen een tarief per uur.

Bron | Max Vandaag
Beeld | Getty Images

M39 Cover HR JPG

Margriet 39 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer onder andere: happy ouder worden, blaasontsteking: zo kom je er snel vanaf, een openhartig interview met Ernst Daniël Smid, tips om gelukkig terug naar kantoor te kunnen gaan en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant