Home

Drie redenen waarom mensen vreemdgaan volgens een relatietherapeut

drie-redenen-waarom-mensen-vreemdgaan-volgens-een-relatietherapeut.jpg

Als je zelf een eerlijk en trouw persoon bent, dan zal je je vast weleens hebben afgevraagd waarom mensen vreemdgaan. Want waarom zou je in een relatie met iemand blijven als je gevoelig bent voor de charmes voor een ander en niet gelukkig bent in je eigen relatie?

De site Well + Good vroeg aan seks- en relatietherapeut Tammy Nelson waarom mensen vreemdgaan en zij kwam met de volgende drie redenen:

1. Ze vinden de aard van vreemdgaan sexy

Volgens Nelson spreekt de verboden aard van vreemdgaan veel mensen aan. Ze vinden het zelfs sexy volgens haar: “Mensen houden gewoon van het gevoel iets verkeerds te doen,” aldus Nelson. Uit een studie gepubliceerd in de Journal of Personality and Social Psychology bleek dat dit fenomeen ook wel een ‘cheaters high’ wordt genoemd. Wel gold dat de deelnemers aan het onderzoek zich alleen goed voelden over het vreemdgaan als ze niet werden betrapt.

Lees ook: 7 dingen die minstens zo erg zijn als fysiek vreemdgaan

2. Ze willen bepaalde behoeftes vervullen

Vreemdgaan zou voor sommige mensen ook voldoening geven. Als er aan bepaalde behoeftes niet voldaan wordt in een relatie, dan is er een kans dat mensen deze behoeftes ergens anders (of bij iemand anders) gaan zoeken. “Ze willen in hun huwelijk blijven en een affaire levert ze precies genoeg op van wat ze in hun relatie missen, waardoor ze nog wel gewoon bij hun partner kunnen blijven,” aldus Nelson. Het is volgens haar dan ook belangrijk om goed te blijven communiceren met elkaar over wat je behoeftes zijn voor een gezonde, monogame relatie.

3. Ze proberen aan zichzelf te ontsnappen

Hoewel er vaak wordt gedacht dat mensen vreemdgaan omdat ze met iemand anders willen zijn, is dit volgens Nelson juist niet het geval. “Ze willen niet met iemand anders zijn, ze willen íemand anders zijn. Zich een ander persoon voelen.” In het leven zijn er nu eenmaal bepaalde rollen die we aannemen. Bijvoorbeeld ie van moeder, vader, partner etc. En soms kan het verleidelijk zijn om even uit de rol te stappen en je weer ‘jong’ te voelen of even geen ‘moeder’ of ‘vader’.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Well and Good
Beeld | iStock

Margriet 40 ligt nu in de winkel!Met deze week: hoe verder na ontrouw, een slank weekmenu, tips om je thuiswerkplek te verbeteren en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

M40 COVER LR JPG

Ook interessant