Headers columnisten Helene NW Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

Pas op latere leeftijd realiseerde ik me wat me nou zo vreselijk intrigeert aan series

Al van jongs af aan is Helene dol op series; van As the world turns tot Sex and the City. Later realiseert ze pas waar die fascinatie vandaan komt.

“Pas maar op hoor, straks krijg je vierkante oogjes”. Hoe vaak ik dat in mijn jeugd wel niet heb gehoord. Ik keek namelijk best veel televisie. Mijn ouders ook, dus die vonden dat geen enkel probleem; de opmerking over de oogjes kwam meestal van bezoek.

Bingewatchen

Ik hield (en houd) het meest van series. Als jong meisje keek ik veel soaps, van The bold and the beautiful tot Goede tijden, slechte tijden. Groot fan was ik van As the world turns, dat ’s middags werd uitgezonden, precies op het moment dat ik uit school kwam. Als we op vakantie gingen, nam mijn buurvrouw, die ook verslaafd was aan die soap, elke dag de aflevering op en keek ik bij terugkomst urenlang totdat ik weer helemaal bij was. Een soort bingewatchen avant la lettre.

Later was ik verzot op series als Beverly Hills 90210 (Brandon en Dylan!), Melrose Place, Sex and the City en Seinfeld. Pas op latere leeftijd realiseerde ik me wat me nou zo vreselijk intrigeert aan series: het gaat om verhalen vertellen. Precies het vak dat ik heb uitgekozen, want dat doen we met Margriet natuurlijk net zo. Vaker échte verhalen in plaats van fictief, maar toch.

Eigen soap

Als kind had ik mezelf leren typen op de computer van mijn ouders en schreef ik geregeld verhaaltjes. Ik heb zelfs een eigen soap geschreven, die ik fanatiek bijhield. Ik had er ook een prachtige titel voor bedacht, perfect passend bij een soap: Tussen Liefde en Haat. Helaas heb ik het script niet meer; het stond ooit op een ouderwetse floppy die ik onoplettend heb weggegooid bij een verhuizing. Komt vast door die vierkante oogjes.

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenSanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden