Margriet logo
boven headers Gofeed columnisten Helene Beeld

PREMIUM

‘Op zaterdagavond met z'n vieren voor de buis voor ‘Zeg ’ns Aaa’, gezellige tijden waren dat’

Voor Helene waren de jaren tachtig vooral heel fijne, gelukkige jaren. Haar lievelingsnummer uit die tijd? Raden maar!

Ik ben dol op de jaren tachtig. Op 1981 in het bijzonder, want in dat jaar zag ik het levenslicht. Hoewel het roerige tijden waren, met een economische crisis, krakersrellen in het centrum van Amsterdam en de val van de Berlijnse Muur, heb ik dat als kind - gelukkig - niet zo beleefd. Het waren voor mij juist heel fijne, gelukkige jaren.

Zeg 'ns Aaa

Ik herinner me de gezellige avondjes televisiekijken met het hele gezin. Mijn moeder, zus en ik keken altijd naar Dallas en Dynasty. De zaterdagavond was het leukst. Dan zaten we met z’n vieren voor de buis voor Zeg ’ns Aaa (Hoor je nu ook meteen de stem van Carry Tefsen: ‘Met de assistente van dokter van der Ploeg’?). We aten er altijd een gebakje bij, dat mijn zus en ik ’s ochtends mochten uitkiezen bij de bakker. Ik koos steevast boterkoek.

Rick Astley met kuif

Ik was megafan van Madonna, Whitney Houston en Michael Jackson en luisterde naar hun muziek op cassettebandjes. Soms raakte de band eruit en moest ik het met een potlood terug in de cassette draaien. Thuis deed ik de danspasjes van Madonna, die ik in haar videoclips op MTV zag, na in de woonkamer. Ik had kanten handschoentjes zonder vingertoppen, net als zij. Maar mijn lievelingsnummer uit die tijd (en stiekem nog steeds) is toch van een andere artiest: Never gonna give you up van Rick Astley. Ik word nog altijd blij als ik het op de radio voorbij hoor komen.

Ook legendarisch in die tijd: onze kapsels. Ik droeg een kuif in mijn haar, die elke ochtend zorgvuldig werd getoupeerd en vol haarlak gespoten, zodat-ie de rest van de dag zou blijven zitten. Dat waren nog eens tijden.

headers gofeed columnisten alleen voor boven paspoortje Helene Beeld Joost Govers. Styling: Sandra Kissels. Haar en make-up: Djolien de Kreij.
Beeld Joost Govers. Styling: Sandra Kissels. Haar en make-up: Djolien de Kreij.

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van Santen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden