Headers columnisten Helene NW Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

Op vakantie blijk ik ontzettend goed in wat ik thuis niet kan: niets doen. Echt he-le-maal niets

Niets doen vindt Helene maar wat moeilijk in het dagelijks leven. Op vakantie daarentegen...

“Hoe gaat het?” “Goed, druk druk druk.”
Het is een antwoord dat ik zo vaak zo argeloos geef. Want ja, ik heb het vaak druk. Er is altijd wel iets te doen. Op de Margriet-redactie ligt het werk nooit stil, thuis vraagt mijn tweeling veel aandacht, net als de uitpuilende wasmand, en dan wil ik ook af en toe sporten, mijn moeder bezoeken, met vrienden afspreken én tijd doorbrengen met mijn geliefde. Met 24 uur in een dag is dat een hele puzzel.

Telefoon uit

Maar als ik op vakantie ben, dan kan ik ineens, van het ene moment op het andere, álles loslaten. Op zomervakantie zet ik bewust mijn werkmail op mijn telefoon uit - ze weten op de redactie dat ze moeten bellen als er écht iets is. Ik log uit op mijn social media, zodat ik niet elke keer als ik mijn telefoon in mijn handen heb, in de verleiding kom om op Facebook en Instagram te kijken. Ik neem stapels boeken en tijdschriften mee zodat ik zo min mogelijk op een scherm kijk tijdens mijn vakantie. Want mijn ogen, die verdienen ook rust.

Op vakantie blijk ik ontzettend goed in wat ik thuis niet kan: niets doen. Echt he-le-maal niets. Aan een boek en een strandbedje heb ik voldoende. Vooruit, na een paar dagen vind ik het heus leuk om het plaatselijke stadje te bezoeken of om uit eten te gaan. Maar het is zo fijn dat het allemaal niet hóéft. En dat er nergens een tijd aan hangt: er is immers geen volle agenda die dicteert dat ik op een bepaald tijdstip ergens moet zijn. Heerlijk hoor, dat niksen. Maar na een paar weken komen toch weer die kriebels. Dan moet ik ineens weer iets dóén. Dan weet ik: tijd om weer naar huis te gaan.

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenSanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden