null Beeld  joost govers. styling: sandra kissels. haar en make-up: djoiien de kreij.
Beeld joost govers. styling: sandra kissels. haar en make-up: djoiien de kreij.

PREMIUM

‘Om m'n kast netjes te houden, heb ik veel kleding weggedaan’

Door het vele thuiswerken heeft de afgelopen twee jaar het begrip ‘videobellen’ zijn intrede gedaan in mijn dagelijkse werkzaamheden. Vrijwel alle vergaderingen die ik heb, en dat zijn er gemiddeld zes tot acht op een dag, zijn digitaal geworden. Navin en ik hebben twee werkplekken in huis gecreëerd: één in de woonkamer en één in de hoek van de slaapkamer, waar we een bureau hebben geplaatst.

Kledingkast altijd in zicht

Het nadeel van die laatste plek: op de achtergrond is altijd onze kledingkast te zien. Aangezien we een kast hebben met glazen deuren, zorg ik dat-ie tegenwoordig altijd netjes opgeruimd is (dat was voorheen wel anders, toen niemand ’m nog zag, geef ik ruiterlijk toe). Om m’n kast netjes te houden, heb ik behoorlijk wat kleding weggedaan. Less is more.

Gemiddeld 173 kledingstukken

En dat is echt zo, want uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld 173 kledingstukken in hun kast hebben hangen, terwijl we maar liefst 71 (!) procent van deze items nooit dragen. Ongelooflijk zonde. Dat vinden meer mensen, en daarom is de ‘capsule garderobe’ een trend die van tijd tot tijd terugkeert. Dat houdt in: je investeert in een aantal tijdloze basiskledingstukken van goede kwaliteit, die je elk seizoen aanvult met een paar seizoensgebonden trendy items.

Geef me nog een jaartje

Het is de bedoeling dat je op deze manier het aantal kledingstukken dat je bezit behoorlijk terugdringt: duurzaam én vriendelijk voor je portemonnee. Hoeveel kledingstukken je zou ‘mogen’ hebben, daarover verschillen de meningen nogal, maar 33 is een richtlijn. Daar zit ik nog ver boven. Maar geef me nog een jaartje thuiswerken (al hoop ik het niet!) en ik kom er wel.

null Beeld

Helene van Santen (40) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (3). Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van Santen joost govers. styling: sandra kissels. haar en make-up: djoiien de kreij.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden