Headers columnisten Helene NW Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

Na tien jumping jacks stond ik te hijgen als een paard. ‘Dit was nog maar een basisoefening,’ merkte mijn trainer droogjes op

De broeken van Helene begonnen strakker te zitten en omdat zij en sporten een lastige combinatie is, pakt ze het dit keer anders aan.

Sporten en ik, het is een lastige combinatie. Ik heb in mijn leven talloze sporten uitgeprobeerd: turnen, zwemmen, aerobics, steps, pilates, yoga, fitness, hardlopen. Mijn sportroutine verloopt altijd volgens hetzelfde patroon: ik begin aan iets, vind het leuk, word fanatiek, doe het dan heel vaak en vervolgens ben ik het zat en stop. Dan doe ik weer maanden niks.

Maar nu moet het roer écht om. Want ja, ik word ook een dagje ouder. Mijn vel zit steeds minder strak, mijn spierkracht neemt af en elk koekje lijkt rechtstreeks naar mijn buik te vliegen en zich daar vast te kleven. Toen ik onlangs merkte dat mijn broeken wel erg strak begonnen te zitten, wist ik: het is tijd om weer in actie te komen.

Personal trainer

Deze keer pak ik het serieus aan; ik heb een personal trainer ingehuurd. Dat klinkt vreselijk decadent, ik weet het. Maar het helpt wel. Zij staat namelijk letterlijk voor mijn voordeur om me mee te nemen naar buiten, voor een bootcampachtige work-out. Ook komt mijn trainer elke week met nieuwe oefeningen, waardoor het uur voorbij vliegt. En het belangrijkste: ze stimuleert me om nét even een tandje bij te zetten. Bij de eerste les wilde ze vooral even polsen hoe mijn huidige lichamelijke staat was. Conclusie: ik ben flexibel en kan alle oefeningen doen, maar het ontbreekt nog aan kracht en conditie. Na tien jumping jacks stond ik te hijgen als een paard. “Dit was nog maar een basisoefening,” merkte mijn trainer droogjes op. Maar ze voegde eraan toe: “Dit komt helemaal goed, ik kan wel wat met jou.” Dat klonk hoopvol. Dus ik ga ervoor! Nu écht.

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenSanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden