Margriet logo
Headers columnisten Helene NW Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.
Beeld Sanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

PREMIUM

Met twee zoontjes ben ik in de minderheid. Maar daar merk ik eigenlijk helemaal niets van

Helene is de enige vrouw in huis. Als zij er een nachtje niet is, besluiten haar vriend en kinderen een heuse 'mannenavond’ te houden.

Ik ben opgegroeid in een vrouwenhuis. Nou ja, de vrouwen waren in de meerderheid (drie tegen één: mijn moeder, zus en ik versus mijn vader). Mijn ouders waren hun tijd qua opvoeding ver vooruit, want mijn zus en ik werden genderneutraal opgevoed. Zo speelde ik met zowel barbiepoppen als autootjes. En droeg ik graag de ene keer een jurkje en de andere keer een spijkerbroek. Mijn vader was een echte voetbalfan en nam mijn zus en mij regelmatig mee naar het stadion. Geweldig vonden wij dat. In zelf voetballen was ik minder goed, dus dat werd paard­rijden en turnen.

Superhelden én nagellak

Mijn vriend is ook opgegroeid in een vrouwenhuis (met een moeder en twee zussen). Dus wat krijg je dan? Wij hebben nu een mannenhuis. Met twee zoontjes ben ik in de minderheid. Maar daar merk ik eigenlijk helemaal niets van. Milo en Oliver hebben allebei heel verschillende interesses, daar heeft hun geslacht niets mee te maken. Zo is Oliver dol op superhelden en auto’s. Milo houdt op zijn beurt van paarden en eenhoorns. Als ik nagellak op doe, willen zij dat allebei ook. En ze houden allebei van stoeien én knuffelen, met zowel papa als mama.

Laatst moest ik voor een training voor mijn werk twee dagen weg, met een overnachting dus. Ik vertelde Milo en Oliver dat zij met papa een heuse mannenavond zouden hebben. Toen ik de volgende dag thuiskwam, vroeg ik Milo hoe de mannenavond was geweest. “Heel leuk!” riep hij enthousiast uit. Hij gooide zijn armen in de lucht en voegde eraan toe: “En met mama erbij is het nóg leuker!”

Winterfair columnisten  Beeld Margriet
Beeld Margriet

Meer weten over Margriet Winterfair? Ga naar margrietwinterfair.nl.

Paspoortbeeld columnisten Helene NW Beeld

Over Helene van Santen

Helene van Santen (41) is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (4). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Lees hier alle columns van Helene. Wil je Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van SantenSanne Tulp. Styling: Ilona Jongepier. Haar & make-up: Romy de Borst.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden